Mäss Bangkoki lennujaamas häirib ka eestlaste koduteed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tai lennujaamas kojupääsemist ootamas.
Turistid Tai lennujaamas kojupääsemist ootamas. Foto: AP / Scanpix

Tai valitsuse vastased rahutused Bangkokis takistavad ka Eesti turistide kojupääsemist, sest kohalik lennujaam on suletud ning kõik lennud tühistatud.


Välisministeeriumile on oma viibimisest Tais teada andnud 45 Eesti elanikku, kellest 11 on täpsustanud oma asukohaks Bangkoki.

Ministeeriumi andmeil on Bangkoki lennujaamast lahkunud eile õhtul kaks Eesti elanikku ning reisijatel soovitatakse vältida seda lennujaama.

Postimees.ee teatel viibib Tais praegu 40-liikmeline viljakasvatajate grupp, kelle reisi organiseeris Kesko.

Koh Changil viibiva Kesko Agro Eesti juhatuse liikme Raivo Paaveli sõnul on nende peatuspaigas kõik rahulik ning homme loodavad nad alustada tagasiteed. Esialgse kava kohaselt peaks grupp sõitma esmalt Bangkoki ja seejärel läbi Frankfurdi Tallinna. Kas kõik plaani kohaselt läheb, selgub Paaveli sõnul homme, kui nad alustavad koduteed.

Turismifirma PTS Thailand peadirektor Viljo Arbus teatas tuttavatele, et täna pidi nende reisibüroo vahendusel Bangkoki lennujaama kaudu lahkuma 52 turisti. Ta täpsustas hiljem Postimees.ee'le, et tegu on venemaalastega, mitte Eesti elanikega.

Reisibüroo pikendas nende inimeste hotellis viibimist ühe öö võrra. «Mingit ohtu siin pole ja need kollasärklased lihtsalt massiga tegutsevad, nagu see juba varemgi olnud on,» kirjutas ta oma kirjas Eestisse.

Arbus rääkis Postimees.ee'le, et üritab oma turistid tagasi Peterburi saata teise lennujaama kaudu. Samas märkis ta, et ka teistest lennujaamadest on tulnud teateid kollaseid mässajate särke kandvatest inimestest.

Ta oletas ka, et mässulised ei suuda Bangkoki lennujaama kaua suletuna hoida ning seetõttu peaks lennuühendus lähipäevil taastuma.

Aukonsul ja Prantsusmaa aitavad hädalisi

Välisministeeriumi teatel saavad kõik, kellel on raskusi Bangkoki lennujaamast lahkumisega, ööpäevaringselt juhiseid Euroopa Liidu eesistuja Prantsusmaa avatud kriisikeskusest ning ööpäevaringselt avatud kriisitelefonilt: + 33 1 53 59 11 00.

Abivajajatele jagab infot ka Eesti aukonsul Bangkokis Virachai Techavijit, kellega saab ühendust telefonil + 662 690 3779 või e-posti teel chairman@regents.ac.th.

Lähisugulastel, kellel on informatsiooni Bangkoki lennujaamas viibivatest Eesti elanikest, palub ministeerium ühendust võtta konsulaarabi valvetelefonil + 372 53 01 9999 või kasutada välisministeeriumi kodulehel asuvat registreerimisankeeti: http://www.vm.ee/registreerumine/.

Aktuaalse olukorra kohta Bangkoki lennujaamas on võimalik saada informatsiooni ka lennujaama telefonidel + 662 132 1882 ja + 662 132 1888. Lennujaama telefonid võivad olla ülekoormatud.

Välisministeerium jagab Tais viibivatele abivajajatele ja nende lähedastele juhiseid ning on pidevas ühenduses Euroopa Liidu eesistujaga Prantsusmaaga.

Alates 25. novembri õhtust takistavad Tai Demokraatia Rahvaliidu (PAD- People Alliance for Democracy) liikmed ligipääsu Bangkoki rahvusvahelisele lennujaamale. Ööl vastu 26. novembrit otsustati lennuliiklus teadmata ajaks katkestada. Teisi Tai lennujaamu rahutused ei puuduta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles