Sakkov: nüüd saab Tallinn endale lõpuks normaalse lennujaama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Sakkov
Erik Sakkov Foto: Raigo Pajula

Kui 1981. aastal läksid kõik lennud Tallinnast ida poole, siis 2011. aastal lähevad lennud peaasjalikult lääne suunas. Täna alustas Tjumeni oblastist alguse saanud UTair lendudega Tallinnast Moskva Vnukovo lennujaama, mis peaks seda viga parandama.

Lennujaama juhatuse liikme Erik Sakkovi sõnul tähendab see seda, et Tallinn saab endale lõpuks normaalse lennujaama, kust saab lennata igasse ilmakaarde.

Moskvasse sai lennata ka varem, kuid Estonian Airi piletid on enam kui kaks korda soolasemad UTairi omadest, nimelt lubab viimane sõita Moskvasse 79 euro eest. Lisaks sellele pakub UTair ka edasilennuvõimalust eksootilisematesse Venemaa osadesse, näiteks Permi ja Ukhtasse.

«See, et vene turiste peaks rohkem olema, on kogu aeg jutuks olnud. Estonian Air on väga tubli, aga neil ei ole Venemaal müügijõudu. Kogu Venemaad katva müügivõrguga firma aitab turismi arendamisele kõvasti kaasa ja ka meie inimestel on täiendav võimalus lennata,» kommenteeris Sakkov.

Tallinna ja Moskva Vnukovo lennujaama vahel hakkavad lendama Itaalia-Prantsuse päritolu ATR 72 lennukid. Päevas on plaanis Venemaale ja tagasi lennutada umbes 100 inimest.

Moskva lähistel on kokku kolm lennujaama, Tallinna lennukid hakkavad käima Vnukovo lennujaama vahet, mida kasutavad ka riigipead ning kus plaanide kohaselt käib tunnis läbi kuni 12 000 inimest.

Selleks, et UTair otsustaks Tallinnasse tulla, pidas lennujaam läbirääkimisi aasta. Riia lendudega alustas firma juba eelmise aasta augustis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles