Maailma üks parimaid restorane sulges uksed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
El Bulli restorani peakokk ja kaasomanik Ferran Adria
El Bulli restorani peakokk ja kaasomanik Ferran Adria Foto: SCANPIX

Mitmel korral maailma parimaks restoraniks valitud Hispaania restoran El Bulli sulges möödunud nädala laupäeval lõplikult uksed.

Mainekas Briti restoraniajakiri Restaurant valis Kataloonias  Cala Montjois asuva restorani maailma parimaks rekordilised viis korda, edastab AFP.

Ferran Adrià juhitud restoran viis restoraniärisse sisse mitmeid uuendusi. Selles restoranis pakuti üllatuslikke suupisteid, mis olid valmistatud tänapäevase kõrgtehnoloogia abil.

El Bulli ülemaailmne populaarsus viis selleni, et tippkokal Adriàl ei jäänud enam aega ise toitu valmistada.

«Lõime koletise, kes tuli nüüd taltsutada,» lausus Adrià.

El Bulli restoran mahutas kuni 50 klienti. Restoran sai aastas pool miljonit eurot kahju, kuna köögis valmis tihtipeale rohkem roogi, kui restorani külastajaid mahtus.

Üle kahe aastakümne käigus olnud El Bullit külastas aastas 8000 inimest, kuid seda külastada tahtnuid oleks olnud üle kahe miljoni.

Selle restorani menüü koosnes 50 erinevast roast. Ühe roa hind oli ilma joogi, käibemaksu ja tipita 270 eurot.

Ferran Adrià kinnitusel tuleb restorani asemele kulinaaria uurimise keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles