Tallinn toetab Narva sügispealinnaks saamist

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Narva jõele.
Vaade Narva jõele. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tallinna linnapea Edgar Savisaar vastas toetavalt Narva linnapea Tarmo Tammiste kirjale, kus Narva linn soovib alates 2009. aasta sügisest hakata Eesti sügispealinnaks.


Savisaare sõnul tervitab Eesti pealinn Tallinn igati kohalike omavalitsuste initsiatiivi muuta oma kodukoht atraktiivsemaks nii kõigile eestimaalastele kui ka välisturistidele, vahendab Raepress.

«Tallinn annab heal meelel Teie taotlusele oma poolehoiu ja aitab oma võimaluste piires kaasa sügispealinnaks olekule,» kirjutas Savisaar, märkides, et silmas pidades Eesti nelja aastaaega, on käesoleval hetkel tühimik sügispealinna osas.

«Leiame, et Teie taotlus on põhjendatud ka geograafilise asukoha tõttu - sümboolselt võib öelda, et astronoomiliselt jõuab sügis just Narva kõige varem kohale,» seisab Savisaare kirjas.

«Kahtlemata aitavad sügispealinna tiitel ja sellega kaasnevad üritused, sündmused ja meediakajastused kaasa Narva reklaamimisele ja tuntumaks tegemisele,» lisas Savisaar, viidates kevadpealinna Türi, suvepealinna Pärnu ning talvepealinna Otepääl kogemusele.

Savisaar sai Narva linnapealt taotluse asuda alates 2009. aasta sügisest kandma sümboolset Eesti sügispealinna tiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles