Kuidas sobivat kruiisi valida

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev Baltic Queen
Kruiisilaev Baltic Queen Foto: Priit Simson

Müüt, et kruiisid on vaid paksudele, noorpaaridele ja pensionäridele, ei pea paika, kirjutab Estravel oma kodulehel ja soovitab paiku, kuhu ka Eesti inimene võiks endale lõbusa laevareisi tellida.


Neile, kes ei ole kunagi kruiisil käinud, seostub kruiis esimesena ilmselt Kariibi merega. Ja see on väga õige, kuna seal seilab enim laevu ning ka kruiisi hinnad on kõige soodsamad.

Kariibi mere saared asuvad üksteisele lähedal ning seetõttu on kruiisidel ka vähem merepäevi. Kariibi meri on parim koht, kus kruiisipuhkusega tutvust sobitada. Ainus miinus on, et lend Ameerikasse on üsna pikk ja kulukas.

Kui kulukat ja pikka lendu ette võtta ei taha, võiks suvehooajal kiigata Vahemere poole. Siinsed hinnad on küll kallimad, kuid sadamad põnevamad ning pakuvad rohkem kultuurilisi elamusi. Vahemere kruiiside hooaeg kestab üldiselt suvekuudel maist oktoobrini, üksikud kompaniid seilavad ka aasta läbi.

Lõuna-Ameerika ja Alaska on mõlemad omamoodi ligitõmbavad. Alaska puhul on küll lennuühendused pisut keerulised ja Lõuna-Ameerika puhul tasub tähelepanu pöörata viisanõuetele.

Omaette elamus on kindlasti ka Panama kanali kruiis. Uuemad laevad on juba nõnda laiad, et need ei mahugi kanalit läbima, kuid väiksemate laevadega tasub teekond kindlasti ette võtta, kuniks see ainulaadne elamus on veel võimalik.

Tõusev täht kruiisimaailmas on Dubai ja üldse Lähis-Ida. Üha rohkem kompaniisid paigutab oma laevad Dubaisse ning seilab sealt teistesse emiraatidesse ning Omaani.
Väga palju põnevust pakuvad kindlasti ka Aasia, Austraalia ja Uus-Meremaa. Hinnatase aga on kahjuks neil kruiisidel hoopis teisest klassist kui Kariibidel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles