Panga «tasuta» kingitus läks kalliks maksma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennujaama lounges joodud tasuta mahl läks tegelikult kalliks maksma.
Lennujaama lounges joodud tasuta mahl läks tegelikult kalliks maksma. Foto: SCANPIX

Ajakirjanik Tiina Lang pidi maksma vee ja mahla joomise eest korduvalt sadu kroone, sest Swedbankist «tasuta» kingiks antud lennujaama

lounge

'i külastamise kaart läks tegelikult väga kalliks maksma.

«Swedbank soovitas mul aasta tagasi võtta Visa Goldi krediitkaardi asemele Visa Platinumi krediitkaart - aastamakse on küll ligi kolm korda suurem, aga sellega kaasneb nn Priority Pass,» kirjutas Eesti Ekspressis ajakirjanik Tiina Lang, kelle sõnul rõhutas pangatöötaja, et Priority Passiga on lennujaamas vastava puhkeruumi külastamine talle tasuta.

Mõne aja pärast arveid vaadates selgus, et naine on Priority Passiga kulutanud lennujaamades suuri summasid, näiteks maksnud joodud pudeli vee eest järjepidevalt üle 340 krooni.

Naise sõnul on ta allkirjastanud krediitkaardi lepingulisa, kus on märgitud, et Priority Passi kaart võimaldab siseneda lennujaamade salongooteruumidesse ja kasutada seal pakutavaid teenuseid, kuid hinnakirja talle ei esitletud ja ta ei taibanud ka ise seda küsida, kuna kõrvus kumises maagiline sõna «tasuta».

Swedbanki väikelaenude ja krediitkaartide müügijuht Evely Leinsaar ütles Postimees.ee`le, et lounge`i külastamise eest tuleb tasuda vastavalt hinnakirjale. See on kirjas lepingu lisas, millele Lang ka alla kirjutas. Hinnakiri on Leinsaare kinnitusel kättesaadav nii pangakontorites kui ka internetis.

Leinsaar lisas, et ainuke krediitkaart Eestis, mille omanikule on tasuta nii lennujaama lounge'i liikmestaatus kui ka külastused, on American Express Platinum. Visa Platinum krediitkaardi puhul tasub pank liikmemaksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles