Obama reisib Aafrikasse: olen tihti sealsest kirjandusest inspiratsiooni ammutanud

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasai Mara park Keenias
Maasai Mara park Keenias Foto: Philippe Demande / PantherMedia / Scanpix

USA endine president Barack Obama teatas sotsiaalmeedias oma reisiplaanidest ning sellest, mis raamatuid ta teel olles lugema hakkab. 

Obama kirjutas, et reisib sel nädalal esimest korda taas Aafrikasse pärast presidendiameti mahapanekut. Ta nimetab Aafrikat imelise mitmekesisusega mandriks, kus on rikkalik kultuur ning märkimisväärsed lood.

Endine president plaanib külastada Keeniat ja Lõuna-Aafrika Vabariiki. Lõuna-Aafrikas peab Obama kõne kadunud suurkuju Nelson Mandela sajanda sünnipäeva mälestamiseks. Keenias külastab ta oma esivanemate kodu, kus ta käis esimest korda oma kahekümnendates eluaastates. 

«Olen tihti Aafrika erakordsest kirjanduslikust traditsioonist inspiratsiooni ammutanud,» kirjutas Obama. Ta lisas, et samal ajal kui ta reisiks valmistub, on ta pannud kokku nimekirja maailma avardavatest raamatutest, kelle autorite hulgas on ka mitmeid Aafrika kirjanikke, «kes valgustavad meie maailma võimsal ja unikaalsel moel».

Obama soovitab kõigil lugeda järgmiseid raamatuid:

1) Chinua Achebe, «Kõik vajub koost».

2) Ngugi wa Thiong'o, «Grain of wheat» (eestikeelne tõlge puudub).

3) Nelson Mandela, «Long Walk to Freedom» (eestikeelne tõlge puudub). 

4) Chimamanda Ngozi Adichie, «Americanah» (eestikeelne tõlge puudub).

5) Hisham Matar, «The Return» (eestikeelne tõlge puudub).

6) Ben Rhodes, «The World As It Is» (eestikeelne tõlge puudub).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles