Tasub teada: Prantsusmaal alandati piirkiirust (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates 1. juulist tasub Prantsusmaal gaasi tagasihoidlikumalt anda, sest kaherajalistel maanteedel tuleb nüüd sõita 10 km aeglasemalt. Vihmase ilma korral kehtivad veelgi karmimad piirangud.

Kiirust alandatakse kõikidel kaherajalistel teedel, kus sõiduridade vahel puudub eraldusvöönd ning esialgu on tegu kaheaastase katseperioodiga, kirjutas Local. Muudatust põhjendati sooviga vähendada liiklussurmade arvu ning eelduslikult peaks aeglasem sõit säästma 400 inimelu aastas. Uus kiirus hakkab kehtima umbes 400 000 kilomeetril.

Samuti tuleb võõrsilt pärit autojuhtidel arvestada asjaoluga, et vihmase ilma korral tuleb sõita veelgi aeglasemalt, kirjutab portaal safetravel.co.uk. Vihmase ilma piirkiirus on tegelikest ilmastikuoludest sõltumata kohustuslik kõigile algajatele juhtidele.

Piirkiirused kuiva ilma korral

50 km/h – asulasisestel teedel

80 km/h – asulavälistel teedel, kus sõiduradade vahel puudub eraldusriba

110 km/h – eraldusribaga kaherajalistel teedel

130 km/h – kiirteedel

80 km/h – Pariisi ringteel

Piirkiirused vihmase ilma korral

50 km/h – asulasisestel teedel

70 km/h – asulavälistel teedel, kus sõiduradade vahel puudub eraldusriba

100 km/h – eraldusribaga kaherajalistel teedel

110 km/h – kiirteedel

Autojuhtidel tasub teada, et Prantsusmaal on keelatud sõidu ajal mobiiltelefoniga rääkida ning keelurikkujat võib karistada kuni 130-eurose trahviga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles