Järjekordne reisifirma lõpetas tegevuse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

ASi Eurotour kodulehel ripub silt, mille kohaselt on firma oma tegevuse lõpetanud ja kõik reisid tühistanud, tänasest ei tee enam reise ka Happy Travel.


OÜ Likvideerimisteenused andmetel sattus Eurotour majandusraskustesse ja tegi ise avalduse tegevuse lõpetamiseks. Praegu käib revisjon tegeliku olukorra selgitamiseks.

Mis saab reisi ostnud klientidest, pole esialgu veel selge. Eurotour tegi puhkusereise Indiasse ja Taisse ning eksootikareise Aafrikasse.

Happy Traveli korraldatud reisid jäävad ära tänasest. Reisifirma pakkus oma klientidele raha tagasi. Kanaaridele, Itaaliasse, Korfule, Montenegrosse ja Taisse reise korraldav ning teiste firmade päikesereise edasi müüv ettevõte alustas alles eelmise aasta kevadel.

Tez Tour tegi seoses tekkinud olukorraga täna pöördumise turismifirmade liidu ja kõigi suuremate reisikorraldajate poole, milles kutsus üles vastutustundlikule käitumisele, et reisituru usaldusväärsus ei kannataks.

Tez Touril on Eestis mitukümmend koostööpartnerit, üheks neist on raskustesse sattunud Happy Travel. Koostöös korraldati reise Korfule, Tenerifele ja mujale, sest nii tuli soodsam.

Tez Touri kommertsjuht Lea Kroonmann kinnitas, et Tez Tour teenindab ka täna veel Tenerifele sõitvaid Happy Travelist reisi ostnud inimesi, kandes oma koostööpartneri ja reisi edasimüüja kulutused esialgu ise.

Happy Traveli tegevjuht Tiina Peterson ei soovinud asja pikemalt kommenteerida, kuid tunnistas, et firma jäi Tez Tourile võlgu.

Kroonmanni sõnul oli teada, et turul ümberjaotumine toimub ja väiksemad reisikorraldajad ei pruugi muutunud majandusolukorras vastu pidada, kuid tema sõnul on ülioluline, et selles protsessis ei jääks kannatajaks kliendid.

Tez Tour soovib, et turismifirmade liit arutaks kiiremas korras uut situatsiooni reisikorraldusturul ning meetmeid klientide kaitseks reisikorraldajate võimaliku pankrotistumise korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles