Laevafirma jättis hiidlased merereisi ajaks ilma internetita

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiidlased jäid ilma võimaluseta pika merereisi ajal internetti kasutada.
Hiidlased jäid ilma võimaluseta pika merereisi ajal internetti kasutada. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Laevafirma võttis Hiiumaa ja mandri vaheliselt liinilt ära mitmeks kuuks parvlaeva St Ola, kuhu osaliselt hiidlaste raha eest oli paigaldatud WiFi ühendus.

Ainsa Hiiumaa ja mandri vahel sõitva WiFiga parvlaeva St.Ola võõrsilviibimine on tõstatanud küsimuse, kas laevafirma Väinamere Liinid ei riku parvlaeva võõrastele meredele saatmisega kokkulepet pakkuda kolme aasta jooksul Rohuküla-Heltermaa liinil reisijatele tasuta WiFi ühendust, kirjutab Hiiu Leht.

Ühenduse rajamiseks parvlaevale St. Ola sõlmisid operaator OÜ Väinamere Liinid, Hiiu maavalitsus ja Hiiumaa omavalitsuste liit (HOL) lepingu perioodiks 1. november 2007 kuni 1. november 2010 ning lepingu kohaselt tasusid hiidlased poole ehk 14 750 krooni seadmete paigaldamise kuludest.

Hiiumaa omavalitsus liidu juhataja Jüri Lauter kinnitas, et liidul oli lepingu eel olemas üldine teadmine, et parvlaev St.Ola on aastas ühe kuu liinilt ära. «Teised parvlaevad vahetuvad tihemini, seega valiti halbadest variantidest parim,» tõdes Lauter.

Tänavu on parvlaev olnud liinilt eemal üle kahe kuu. St.Ola asemel sõidab alates 5. septembrist Hiiumaa ja mandri vahet parvlaev Scania. St.Ola suundus samast kuupäevast korralisse dokiremonti, seejärel Islandile ning hiljem Fääri saartele parvlaevavedusid tegema.

Eelmisel nädalal ütles Väinemere Liinid OÜ teenindusjuht Anu Hiiuväin Hiiu Lehele, et St. Ola naaseb Rohuküla-Heltremaa liinile novembri teises pooles.

Väljaande küsimusele, kas WiFi teenuse osutamiseks vajalik tehnika on oktoobri alul Islandi vetes toimunud St. Ola õnnetusjuhtumi järel ikka töökorras, vastas Hiiuväin jaatavalt. St. Ola internetivõrk põhineb ASi Televõrk CDMA teenusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles