Turismifirmade liit: tavainimesel on ettevõtte raskusi keeruline ette näha

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijakaitseamet kuulutas välja GoldTraveli maksejõuetuse.
Tarbijakaitseamet kuulutas välja GoldTraveli maksejõuetuse. Foto: SCANPIX

Turismifirmade liidu tegevjuht Kersti Kont ei usu, et Estouri lõhkiminek juhataks sisse järjekordse reisiettevõtete pankrotilaine.


Kondi sõnul oli Estouri pankrot suhteliselt suureks üllatuseks ning praegu on reisisektor just paranemas Egiptust kevadel tabanud rahutustelainest, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Kont tõdes, et tavainimesena on firma raskusi äärmiselt keeruline ette näha: «Tavaliselt on süüdi juhtimisvead või mingid erakorralised asjaolud, mis ei pruugi kohe väljapoole paista.»

Ühe teena tagala kindlustamiseks pakkus Kont välja võimaluse uurida enne plaanide tegemist tarbijakaitseametist, kas ettevõtte vastu on kaebusi või mitte – suur kaebuste hulk peaks tulevasele turistile mõjuma häirekellana.

Reisifirmad võiksid Kondi hinnangul pankrottide vältimiseks olla paindlikumad: «Kui on näha, et reisid ei lähe, tuleks kohe olla valmis muutusteks, et see asi ei läheks nii kaugele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles