Türil tuleb suurejooneline toidufestival

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillimine on festivalil aukohal.
Grillimine on festivalil aukohal. Foto: Liis Treimann

Sel laupäeval, 11. juunil Türi rannas ja lauluväljakul toimuva toidukultuuri festival pakub nii huvitavat toitu kui head seltskonda kõigile huvilistele.


Viiendat aastat Türil toimuval toidukultuuri festivali platsile rajatakse erinevad teemarestoranid, mahla- ja kokteilibaarid. Magusatootja Kalev ennistab üheks päevaks kuulsa Türi rannakohviku, kust avaneb maaliline vaade Türi järvele.

Toidutootjad ja maaletoojad esitlevad festivalialal oma toodangut, Hea Toidu Laadal osalevad väiketootjad, kelle pakutavat toidukaupa suurtest poekettidest ei leiagi, lubavad korraldajad.

Eesti Grilliliit korraldab festivaliga koostöös kolm toiduvalmistamise suurvõistlust, mille käigus süütavad grillituled paar tuhat grillimeistrit Eestist ja välismaalt.

Harrastuskalastajate klubi Säinas korraldab Türi järvel ujuvvahenditega traditsioonilise rahvaliku kalapüügivõistluse, kus võidab see, kes kolme tunni jooksul saab suurima kogukaaluga saagi.

Juku Mängumaa juhataja Riina Risti sõnul saab festivali lasteala olema veelgi meeleolukam ja sisukam kui varasematel aastatel, sest lisaks suurele batuudilinnakule on kohal ka karussellid ja ponid.

Grillfest on kogupere-festival ja seepärast on ka neljajalgsetele pereliikmetele rajatud peaväravasse Bosse lemmiklooma-ala, kus pakutakse head toitu, värsket vett ja lemmikutele ka kakakotikesi. Koertega saabuvad autoomanikud saavad Türi kiriku kõrvale rajatavas Bosse parklas tasuta parkida, samuti on tasuta parkimine tagatud Speedesti motoparklas mootorratastega saabujaile.

Festivali E-Piima juustulaval esinevad head artistid Eestist ja välismaalt, toimuvad toiduteemalised rahvakoolitused ja ühistantsimised. Kultuuriliseks peaesinejaks on rahva poolt armastatud ansambel Seelikukütid ja festivali peaesineja on head rock`n`rolli viljelev Boogie Company.

Toidukultuuri festival algab laupäeval kell 10.45 Türi Pritsumaja hoovist paugutulestiku, orkestri ja rahvarongkäiguga. Kell 11 avab festivali ühise söögipalvega Järva praostkonna vikaarõpetaja Andres Tšumakov.

Toidufestival Grillfest on asutatud 1999. aastal Haapsalus, Paralepa rannas. Aastate jooksul on festivali külastanud rohkem kui 100 000 toidusõpra nii Eestist kui välismaalt. Festivali korraldajate sooviks on kord aastas teha eestlastele omane suur ühine söögipidu, mille käigus peetakse rahvakoolitusi, esitletakse toiduvaldkonna uudistooteid ja võisteldakse toiduvalmistamises.

Omanäolise turismiatraktsioonina toimuvale toidukultuuri festivalile on sissepääs kõigile prii. Festivalile saabujad on oodatud annetama ühe euro Türi vallas tegutseva Oisu Perekodu lastele pereauto soetamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles