Egiptus plaanib hakata kohalikke randadesse mitte lubama

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rand Aleksandrias
Rand Aleksandrias Foto: Herv/ Scanpix

Egiptus plaanib Aleksandria linnas avada vaid turistidele mõeldud rannad, et tagada puhkajatele piisavalt privaatsust.

Aleksandria on Egiptuse suuruselt teine linn ning selleks, et reklaamida seda kui turismisihtkohta, plaanitakse mitmed linnas olevad rannad kohalike jaoks sulgeda, kirjutas The Sun.

Aleksandrialased selliste uudiste üle aga ei rõõmusta, kuna juba praegu on paljud rannad enamiku egiptlaste jaoks liiga kallid. Kui lisaks rahalisele piirangule hakatakse mitmesse randa kohalike sissepääsu täielikult piirama, muudab see linnaelanike jaoks rannamõnude nautimise pea võimatuks.

Kuigi sel hooajal on Egiptus turistide seas taas populaarsust võitmas, ei jõua enamik külastajatest sugugi mitte Aleksandriasse. Egiptuse valitsus loodabki nüüd ka selle linna puhkajate jaoks pildile tuua.

Aleksandria reisibüroode koja esimehe Ali al-Manesterly sõnul peaksid muutused «välismaalastele meeltmööda olema». Al-Manesterly rõhutas, et rannad hakkavad pakkuma turistidele privaatsust.

Üks turistidele privaatrandade loomise vastaseid on linnast pärit sotsioloog Amro Ali. «Vähesed allesjäävad avalikud rannad ei ole korralikult hooldatud ning sellest hoolimata peavad kohalikud maksma, et neisse üldse sisse saada,» selgitas Ali. 

Ali lisas, et vähesed head rannad, mis linnas on, küsivad kopsaka sissepääsutasu ja on seetõttu juba praegu keskmise egiptlase jaoks kättesaamatud.

Aprillis teatas Egiptuse valitsus, et turiste häirivaid agressiivseid kaupmehi hakatakse trahvima. Samuti hakatakse karistama inimesi, kes turistidelt raha lunivad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles