Helsingis avatakse uus ja uhke turismiatraktsioon

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ k_watanabe

Augusti lõpus avatakse Helsingis kaasaegset kunsti ja linnakultuuri ühendav muuseum Amos Rex.

Amos Rex ning selle esimene näitus avatakse ametlikult 30.augustil, kirjutas Lonely Planet. 

Ajalooline Lasipalatsi ehitati 1936. aastal, kuid nüüd on see muudetud põneva disainiga kunstimuuseumiks, mis ühendab endas nii vana, uue kui ka tulevikuvisiooni.

Muuseumisse sisenedes viivad omapärased trepid külastaja alla kahte suurde täpilise lae ja piklike valgustitega halli. Esimese näitusena pannakse muuseumis välja Tokyost pärit teamLabi 500 kunstniku töödest koosnev väljapanek. Mitmesajapealises meeskonnas on nii maalikunstnikke, programmeerijaid, animeerijad, matemaatikuid, arhitekti, graafilisi disainereid ning kirjanikke, kes kõik on aidanud kokku panna ühe vägeva installatsiooni.

Näituse nimeks on Untitled (tõlge: pealkirjata) ning praegu avaldatud materjalide põhjal on teada, et seal hakkavad olema pöörlevad valguselemendid koos taustal mängiva orkestrimuusikaga, mis haarab külastaja endasse. Muuseumitöötajate sõnul võivad külastajad interaktiivset näitust nautida nii seistes, jalutades või isegi lamades. 

Muuseumisse on oodatud ka lapsed, kellele pakutakse erinevaid joonistamise, hüppamise ja mängimise töötubasid.

Muuseumis on lisaks väljapanekutele ka ala kontsertite jaoks ning Bio Rex kino, kus hakkavad toimuma filmifestivalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles