Paleontoloog soovitab: parimad reisisihtkohad dinosaurusefännidele (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gobi kõrb
Gobi kõrb Foto: PATRICK BAZ / AFP/ Scanpix

Kogenud paleontoloog ja National Geographicu kaasautor Bolortsetseg Minjin on veetnud pea terve oma elu dinaosauruste fossiile ja eluviisi uurides. Nüüd jagas ta kolme oma lemmikpaika ka reisihuvilistega.

Alberta, Kanada

Albertas asub dinosauruste park «Dinosaur Provincial Park», mis on märgitud suisa UNESCO kultuuripärandina. Siin tasub tellida ekskursioon kondiasemete juurde, kus õpetatakse dinosauruste fossiilide tuvastamist. Minjin soovitav reisi varakult ette planeerida, kuna ekskursioonid täituvad kiirelt.

Siin olles tasub piirkonda jääda kolmeks päevaks, sõita kanuuga Punase hirve jõel ja külastada Tyrrelli paleontoloogia muuseumit. Muuseumis saab vaadata erakordselt hästi säilinud 110 miljoni aasta vanust nodosaurust.

Gobi kõrb, Mongoolia

Gobi kõrb
Gobi kõrb Foto: PATRICK BAZ / AFP/ Scanpix

Gobi kõrbes saad ringi liikuda aladel, kus Jurassic Pargi filmi täht, velosiraptori nimeline saurus elutses ja jahti pidas. Kui oled piisavalt kannatlik, võid leida kahetonnise pinakosauruse luude jäänuseid või taimetoitlasest protokeratooside mune.

Kui soovid kindla peale minna, tasub võtt dinosauruste ekskursioon. Üks selline on National Geographicu «Discover Mongolia» (tõlge- avasta Mongoolia), kus päevase reisi jooksul minnakse Leegitsevate Kaljude paleontoloogiapiirkonda. Tegemist on kaitse all oleva pargiga, mida Minjin ise aitas üles seada. 

Colorado ja Utah, USA

Foto: Al Hartmann / AP/ Scanpix

Dinosauruste rahvuspark on kui kiirekskursioon tagasi sauruste aega. Siit leiab nii püstise sabaga stegosauruse, taimetoitlasest allosauruse kui ka pikakaelalise camarasauruse jäänuste fossiile.

Kindlasti külasta pargi karjäärinäitust (Quarry Exhibit Hall), mis on ehitatud kaljule, kust dinosauruste luud välja paistavad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles