Video: maagilistesse Vietnami koobastesse on mitmeaastased järjekorrad

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Han Son Doong koobas
Han Son Doong koobas Foto: Urs Zihlmann / Caters News Agency/ Scanpix

Vietnamis asuvad maailma kõige erilisemad koopad, kuhu minekuks peavad huvilised mitu aastat järjekorras ootama.

Majesteetlikesse koobastesse tohib retki korraldada vaid üks kohalik reisikorraldaja, Oxalis, kes jagas hiljuti ka imelist videot koopavaadete kohta. Aastas lubatakse kaunitesse sügavikesse vaid tuhat turisti ning neljapäevase rännaku eest tuleb välja käia kopsakad 2540 eurot, kirjutas Telegraph. 

Tu Lani koopasüsteemi kuulub 20 koobast ning need moodustavad kokku üle 20 kilomeetri käike.

Koobaste seas kõige populaarsem on Hang Son Doong, mis on sedavõrd suur, et seal on suisa oma kliima. Koopa kõrgeimasse osasse mahuks tervelt 40-korruseline pilvelõhkuja ning kõige laiemasse osasse Boeing 747 lennuk.

Üks erilisemaid on aga Hang Va, kus asub kaunis koonusjate stalagmiitide kamber, pimedad valged kalad ning pimedad valged mageveekrevetid, kes on adapteerunud eluks ilma valguseta keskkonnas.

Koopasüsteemi suurim on aga Hang Tieni koobas, mis avastati 1992. aastal. Suvel on Hang Tien kuiv, kuid niiskel perioodil täitub koopasuu rohkem kui kahe kilomeetri ulatuses veega.

Vaata lähemalt maagilise koopasüsteemi ilu Oxalise avaldatud videost:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles