Rattavarguse ohvriks langenud maailmarändur sai uue ratta

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue rattaga CBC raadios
Uue rattaga CBC raadios Foto: Risto Prii

Nädala alguses varastati jalgrattaga ümber maailma rändaval Risto Priil Kanadas olles nii ratas kui ka telk. Tänu lahketele kanadalastele sai Risto nüüd juba uue jalgratta ning eestlane saab taas oma retke jätkata.

Risto kirjutab, et sündmus, mis algas väga nukralt ja suisa Kanada rahvuspühal, lõppes tema jaoks täiesti uskumatult.

«Väga palju inimesi võttis minuga ühendust, et abi pakkuda, kas siis rahalist või abi varustuse soetamisel. Isegi teised rattamatkurid, keda ma olin enne teel kohanud, toetasid mind ja olid väga mures,» kirjeldas Risto tähelepanu, mis talle pärast rattavargust osa sai.

Lisaks sellele kirjutas temast äkitselt nii kohalik kui ka Eesti meedia ning Risto jalgrattalugu figureeris nii raadiotes kui ka Kanada televisioonis ning Winnipegi linna kohalikud elanikud algatasid tema heaks ka GoFundMe kampaania. Kui kogu asjade käik oli rännuselli jõudnud juba pahviks lüüa, siis võttis temaga ühendust mees nimega Kenn, kes soovis teda ratta ostmisel aidata.

«Oli rattapoe omanikuga kokku rääkinud ja pidin lihtsalt poodi minema ja ratta välja valima. Kenn ei olnud isegi kohalik, vaid pärit Ontariost, kõrvalprovintsist,» kirjeldab Risto kanadalase ootamatut lahkust.

Lisaks sellele sai ta veel kirju inimestelt, kes soovisid teda ratta varustusega aidata ning nüüd sai ta lõpuks kokku ühe vägeva ratta, mis tema maailmarännakutel suureks abiks hakkab olema. Risto lisas, et kui tsiteerida kohalikku raadiot, siis lugu lõppes kõige kanadalikumal viisil, mis võimalik.

«Kõik see kogemus ja tähelepanu on olnud natuke ebamaine ja ma olen südamest tänulik kõigile, kes mind aitasid ja tänu kellele ma saan edasi oma teekonda jätkata. Homme alustan oma matka edasi Ontario ja Toronto suunas. Sinna on kuskil 2100 kilomeetrit, nii et natuke ikka tuleb vändata. Suured suured tänud Teile kõigile kaugel kodus Eestis, siin Kanadas ja mujal ümber maailma,» kirjutas Risto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles