Mitmes populaarses puhkusesihtkohas ootab e-sigaretisuitsetajaid vangla

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: REGIS DUVIGNAU / REUTERS/ Scanpix

Reisile minnes tasub alati end kohalike seadustega kurssi viia. Mõnikord ei oska me aga oodatagi, et siin tavapärane tegevus mujal suisa kriminaalne võiks olla.

Paljudes maailma riikides on e-sigareti suitsetamine keelatud, kuid igas piirkonnas on karistuse aste erinev, kirjutas The Sun.

E-sigareti kasutamine on keelatud näiteks Dubais, Tais, Hongkongis, Vietnamis, Egiptuses ning mitmes India piirkonnas. Viimaste kuude jooksul on just India keelualasid laiendanud ning hiljuti mõistetigi ühele suitsetavale mehele karistuseks kolm aastat vanglakaristust.

Filipiinidel võeti hiljuti vastu seadus, mis keelab e-sigareti suitsetamise avalikes kohtades. Selle vastu rikkujat ootab kuni neli kuud vanglas.

Ka Liibanon, Vietnam ja Kambodža on hiljuti e-sigarite keeluga ühinenud, kuid nendes riikides on seaduse rikkumisel karistused veel üsna ebaselged.

Kõige karmimalt kohtleb e-sigari suitsetajaid aga ka eestlaste seas ülipopulaarne puhkusesihtkoht Tai. Seal ootab kuni kümneaastane vanglakaristus ka inimest, kes e-sigareti või selle täite lihtsalt riiki sisse toob, suitsetamisest rääkimata.

Türgis ja mõnedes USA osariikides sõltub keeld aga sellest, kus e-sigarit suitsetatakse. Türgis on suitsetamine keelatud siseruumides ning näiteks New Yorgis on keelatud suitsetada tööl, klubides ja baarides.

Ka veebikeskkoonnas e-sigarette müüva ettevõtte E-Cigarette juht James Dunworth paneb inimestele südamele, et enne reisile minekut ikka kohalikke seadusi kontrollitaks. «Ärge laske kenal puhkusel muutuda vangistuseks. Kontrollige enne reisile minekut,» hoiatas Dunworth. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles