Maailma linnad, kus autot omada on kallim kui pidevalt sõiduteenust kasutada

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: JUAN CARLOS ULATE / REUTERS/ Scanpix

Hiljutises uuringus selgus, et maailmas on linnu, kus iga päev sõiduteenuse eest maksta on soodsam kui autot omada.

Sõidujagamisteenused nagu Uber ja Lyft on suurlinnades populaarne viis oma igapäevast transporti korraldada ning on inimesi, kes kasutavadki sellist teenust regulaarselt, kirjutas Lonely Planet.

Suurlinnas ringi liikuda on kulukas hoolimata kasutatavast transpordivahendist. Sellegipoolest on kohti, kus igapäevaselt sõidujagamisteenust kasutada on soodsam kui ise autot omada.

Riskikapitaliettevõte Kleiner Perkins Caufield viis läbi uuringu, milles selgus, et Uberi sõidujagamisrakenduse kaudu igapäevaselt tööle ja koju sõitmine on auto omamisest soodsam New Yorgis, Los Angeleses, Washington D.C-s ja Chicagos.

Uuringus võeti arvesse sõiduki ülalpidamiskulusid, kütusehinda, kindlustusmaksete suurust, parkimistasusid ning ka liiklusummikutes passimisele kulutatud aega. Raporti kohaselt maksab New Yorgis auto ülevalpidamine 183 euri, samal ajal kui igapäevaselt Uberiga sõites oleks nädalased kulutused 121 euri. Chicagos on need summad vastavalt 100 euri versus 65 euri ning Los Angeleses 76 euri võrreldes  52 euriga nädalas.

Uuring ei võtnud arvesse sõiduteenuse kõrgendatud hindasid tipptundidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles