Galerii: Poolas avati viinamuuseum

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poolas avati esimene muuseum, mis on täielikult pühendatud viinale ning mis kirjeldab kuulsa alkohoolse joogi 500- aastast ajalugu.

Viinamuuseum Muzeum Polskiej Wódki asub Varssavi linnas ning on ehitatud vanasse viinavabrikusse, kirjutas Lonely Planet.

Muuseum pakub viinadegusteerimist, soovitusi, mis toiduga vägijooki tarbida ning viina baasil tehtud kokteile. Väljapanekud selgitavad aga viinatootmise protsessi ning kirjeldavad 500- aastase Poola viinatootmise ajalugu. Külastajad saavad suurepärase ülevaate, kuidas on see kange alkohoolne jook Poola kultuuri mõjutanud.

Muuseumis selgitatakse samuti poola viina registreerimisele laienevaid seadusi. Poola viin peab olema valmistatud traditsiooniliste retseptide järgi ning kasutama vaid kohalikku toorainet. Kogu tootmisprotsess peale pudelisse villimist peab toimuma Poolas. Kui ükskõik milline nendest kriteeriumitest on täitmata, ei saa jooki kutsuda Poola viinaks. Poola viinaühingu esindaja Andrzej Szumowski sõnul ongi Poola tegelikult viinatootmise häll.

Muuseum on avatud iga päev, välja arvatud esmaspäeval ning sissepääs maksab 9,30 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles