Maailma kalleim linn asub keset Atlandi ookeani oleval saarekesel

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Conny Wöhrlin / PantherMedia / Scanpix

Maailma kõige kallim linn ei olegi New York, Singapur või Dubai. Kõige rohkem tuleb oma rahakotiraudu avada hoopis Bermuda saarel asuvas Hamiltoni nimelises linnakeses.

Vastavalt Numbeo poolt avaldatud elukalliduse indeksile on maailma kõige kallim koht elamiseks Bermuda saar, täpsemalt selle pealinn Hamilton, kirjutas Travel+Leisure.

Numbeo andmetel on Hamiltonis esmavajalikud kaubad ja teenused nagu transport, toit, väljas einestamine ning kommunaalmaksed võrreldes ülejäänud maailmaga kõige kõrgema hinnaga. 

Hamiltonis elab veidi üle tuhande inimese, mis teeb sellest ühe pisema pealinna terves maailmas. Kuna aga Bermuda saar on turistide seas ülipopulaarne ning lisaks sellele tuntud ka kui maksuparadiis, on hinnad ja elukallidus pideval tõusuteel. 

Ülejäänud linnad kõige kallimate nimistus on üsna ootuspärased. San Fransisco ja New York tulid teisele ja kolmandale kohale. Tervelt viis linna Šveitsis – Zürich, Geneva, Basel, Lausanne ja Lugano – jõudsid samuti esikümnesse. 

Numbeo näol pole tegemist aga ainsa ettevõttega, mis maailma linnade elukallidust mõõdab. Näiteks konsultatsioonifirma Mercer avaldas samuti sel nädalal oma elukalliduse indeksi ning nende andmetel on kõige kallim paik hoopis Hongkong. Veidi aega tagasi teatas aga Wordlwide Cost of Living Survey, et kõige kallim paik on Singapur. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles