Uus juht lubab Estonian Airi uusi sihtkohti ja kasumit

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air ekspresident Tero Taskila.
Estonian Air ekspresident Tero Taskila. Foto: Peeter Langovits

Estonian Airi täna ametisse asunud juht Tero Taskila lubab eestimaalastele uusi sihtkohti ning senisest rohkem otselende. Kasumit loodab ta teenida järgmisel aastal.

«Garanteerin, et lisandub uusi sihtkohti ja olemasolevatesse sihtkohtadesse otselende. Mida ma ei oska öelda, on kui kiiresti me selle saavutame, sest selleks on vaja ressursse,» tõdes Taskila E24-le.

Taskila sõnul on lennufirma ressursid enda rahavood ja investorite valmidus ettevõttesse raha paigutamisega riske võtta. Praegu on omanik valitsus ja nende huvi on saada võimalikult palju otselende, samal ajal tagades, et raha ei läheks raisku. «Leida tasakaal kasumlikul teel kasvamise ning võimalikult paljude otselendude loomise vahel,» lausus ta.

Selle tasakaalu leidmist mõjutavad paljud tegurid. Näiteks võimalused uute lennukite soetamiseks. Taskila sõnul tuleb suve jooksul otsustada, millistest lennukitest meie lennukipark peaks koosnema, kui kiiresti need lennukid suudetakse soetada.

Taskila sõnul on Bombardieri uus CRJ900 NextGen väga hea lennuk ning lubab nendel turgudel, kus EA tegutseb, seda kasumlikumalt teha. «Probleem on, et meil ei ole neid piisavalt. Peame leidma võimalused neid juurde saada,» tõdes Taskila. Samuti tuleb tema sõnul leida suuremaid lennukeid asendamaks Boeinguid pikematel liinidel. «Kas peaksime katsuma leida ka väiksemaid, või keskenduma Bombardieridele. Selle küsimuse peame suvel lahendama,» rääkis Taskila.

Taskila sõnul on lennufirma kasumlikkus peamiselt sõltuv kütuse hinnast. «Kui elimineeriksime kütusehinna või kui see hind oleks mõistlikul tasemel, siis me oleksime kasumis juba tuleval aastal. Sellisel juhul suudaksime ehk teenida väikest kasumit juba ka selle aasta mõnedel kuudel,» lausus ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles