Mainekas reisibüroo sulges päevapealt uksed

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Sergey Kuznetsov / PantherMedia / Scanpix

Euroopa üks suuremaid online-reisibüroosid peatas rahaliste raskuste tõttu juuni lõpus oma tegevuse, kirjutab trip.ee reisiportaal.

Momondo lennupiletite otsingus küllaltki populaarne broneerimisleht Tripsta ja samale omanikule kuuluv Airtickets peatasid rahaliste raskuste tõttu juuni lõpus oma tegevuse. Kreekas registreeritud Tripstal olid veebilehed 46 riigis, sealhulgas ka Eestis. Airtickets on mõnevõrra vähem tuntud, kuid Tripsta kuulus Euroopa viie suurima online-reisibüroo hulka.

Kreeka allikatest võib lugeda, et Tripsta likviidsusprobleemid olid kuhjunud juba mitme aasta jooksul, Tripsta ise süüdistab oma probleemide tekitamises reisiteenuste müügiplatvormi Travelport, kes olevat käitunud ebaõiglaselt ja agressiivselt. Mida see võiks tähendada, pole teada, kuid Travelport on kõik süüdistused tagasi lükanud. Lennufirmasid ühendava IATA teatel ulatuvad Tripsta võlad 69 miljoni euroni.

Foto: Kuvatõmmis Tripsta lehelt

Kui Tripsta mõnel suuremal lehel (.com, co.uk) on väljas teated, et lennupiletite müük on ajutiselt peatatud, siis väiksematel lehtedel (sealhulgas tripsta.ee) selline info puudub. Otsingus siiski tulemusi ei saa. Tundub, et ka Momondos Tripstale ja Airticketsile enam ei viidata.

Tripsta riigipõhistele lehtedele ilmselt väga palju ei panustanud. Eestist võib nende andmetel näiteks endiselt lennata Estonian Airiga ja Soome lehel saame teada, et Helsingist lennates on head hinnad Ryanairil.

Reisijatel, kellel on Tripsta kaudu ostetud lennupiletid, trip.ee andmetel siiski probleeme ei tohiks olla.

Loe lähemalt trip.ee-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles