Hiina saatkond hoiatas turiste USAs varitsevate ohtude eest

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Ivan Tykhyi / PantherMedia / Scanpix

Hiina saatkond Washingtonis saatis möödunud nädalal välja teate, kus hoiatati turiste USAs tihti esinevate tulistamiste ja röövide eest.

Hiina saatkonna postituses seisis, et Ameerika Ühendriikides on «tulistamine, vargused ja röövimine tihtiesinevad» ning turistidel soovitati end ümbritsevate inimeste suhtes olla umbusaldav, vahendas Independent.

«Vältige öösel üksi välja minemist,» oli teates kirjas. Lisaks sellele on saatkonna kodulehel selgitus, et USA avalik julgestus ei suuda relvavägivalla suhtes piisavalt tõhusat kaitset pakkuda. Samuti hoiatas saatkond hiina reisijaid kõrgete tervishoiukulude ning suviste looduskatastroofide eest.

Hiina on oma kodanikke hoiatanud USAs levinud tulistamiste eest juba aastaid. 2016. aastal hukkus Arizona tulistamises hiina tudeng. Pärast seda saatis saatkond välja hoiatuse turistidele, soovitades vältida kuriteopaiku ning kahtlaseid linnaosasid.

Alles mõned kuud tagasi saatis Hiina välisministeerium välja teate, hoiatades turiste, et tulistamisi võib USAs ette tulla nii töökohtades, koolides, kodudes kui ka turismiatraktsioonide juures.

Vastavalt 2015. aastal tehtud uuringule esineb vaid Jeemenis inimese kohta rohkem massitulistamisi kui Ameerika Ühendriikides.

Jaanuaris hoiatas USA välisministeerium turiste Hiinas juhuslike kinnipidamiste eest, kuid riiki peetakse «üldiselt turvaliseks.»

USA on viimasel ajal olnud kimpus välisturistide arvu langusega, mida peetakse tihti ka president Trumpi väljaütlemiste süüks. Samuti arvatakse, et turistide huvi USA vastu jahenenud presidendi kuulsa reisikeelu tõttu, mille puhul keelati valdavalt moslemielanikkonnaga riikidest nagu Iraan, Liibüa, Somaalia, Süüria ja Jeemen reisijate riiki sisenemine.

2016. aastal külastas Ühendriike ligi kolm miljonit hiina turisti ning arvestades seda, et hiina turiste on rohkem kui ühestki teisest maailma riigist, mõjub nende USAst eemale peletamine riigi turismimajandusele kahtlemata hävitavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles