Soomes saab taksosõidu eest maksta lauluga (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Lehtikuva / Reuters/Scanpix

6-8. juulil Soomes toimuval Ruisrock festivalil hakkavad külastajaid transportima elektritaksod, mis aktsepteerivad ainsa maksevahendina laulmist. 

Kolmepäevasel festivalil saavad külastajad ringi liikuda äärmiselt keskkonnasõbralikult, samal ajal sentigi kulutamata. Fortum Singalong Shuttle sõidukid ei võta nimelt vastu ei sularaha ega kaardimakseid ning ainus viis sihtkohta jõuda on karaoket laulda, kirjutas Independent. 

Igas taksos on tahvelarvuti, kust reisijad saavad valida laulu ja sõnad. Kui reisija peaks aga ühel hetkel laulmise lõpetama, peatub koheselt ka takso.

Fortum on üks suurimaid energiatootjaid Põhja-Euroopa piirkonnas. «Singalong Shuttlega loodame inimestele lõbusal viisil näidata, kui mugav ja lihtne on elektriautodega sõita. Vaiksed elektriautod muudavad võimalikuks ka laulmise ilma taustamüra ja heitgaasideta,» sõnas Fortumi esindaja Jussi Mälkiä.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles