Lennukitoit on tihti lennujaamas pakutavast värskem

E-post prindi artikkel saada vihje loe ja lisa kommentaare

Foto on illustratiivne

FOTO: HYUNGWON KANG / REUTERS/ Scanpix

On teada tuntud, et lennukis pakutavad söögid on välja töötatud selliseks, et toidu maitse lennukiõhu kuivuse ja madalama õhurõhu tõttu ei kannataks. Kui värske aga selline toit on?

Toidu värskus ja kvaliteet sõltub kahtlemata nii lennu pikkusest kui ka sellest, kas tegemist on odavlennufirma või täisteenindusega lennuettevõttega, kirjutas Lonely Planet.

Pikematel lendudel varustatakse lennukeid tavaliselt toiduga enne igat õhkutõusu, kuid lühemate lendude puhul jagub sama toitu mitme lennu peale ning vahepeal uue toidu laadimine pole vajalik. 

Hong Kong Airlinesi toitlustaja esindaja Chris Birt selgitas lähemalt, kuidas lennukitoidu valmistamine välja näeb.

Esiteks on lennukitoit tegelikult väga värske, tihti värskemgi kui lennujaamast ostetud võileib. Birti sõnul on tavapäraseks praktikaks see, et lennukis pakutav toit on valmistatud 24 tunni jooksul enne lendu. «Toitu hoiustatakse rangelt kontrollitud tingimustes, et säilitada värskus ja kvaliteet, seejärel viiakse toit kuni kaks tundi enne lendu lennukisse,» selgitas Birt.

Külmkambritega varustatud toiduautod viivad eined lennukisse, kus need laetakse väikeste kärude peale ning sealt siis lennuki kööki. Kui tegemist on sooja toiduga, asetatakse toiduportsjonid otse ahju, kuhu need jäävad sooja kuni serveerimiseni. 

Enamik lennufirmasid proovib pardal pakkuda ettevõtte kodumaa maitseid. Sellega soovitakse muljet avaldada nii rahvusvahelistele reisijatele, kui ka tuletada kohalikele meelde kodust kööki.

Tagasi üles