«Minu parim retsept» võistlustöö: suussulavad Coca-Cola ribid

FreshGO
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silja Luht

E-toidupoe FreshGO retseptivõistluse «Minu parim retsept» järgmise osaleja retsepti valmistamine võtab küll kaua aega, kuid tulemus on väärt iga minutit. Kes oleks arvanud, et Coca-Cola sobib lisaks toidu kõrvale nautimisele nii hästi ka toidu sisse!

Retsepti autor on Silja Luht, kes on pärit Tartust ja veedaks hea meelega köögis uusi retsepte katsetades rohkem aega kui hetkel võimalik.

Koostisosad:

Telli kõik koostisosad vaid 20,88€ eest FreshGO e-poest koju SIIT.

Marinaad

  • 1,5 - 2kg searibi
  • 7 dl Coca-Colat
  • 4 dl kirsimahla
  • 2 kaneelipulka

Glasuur

  • 4 dl Coca-Colat
  • 2,5 dl kirsimahla
  • 1,5 dl sojakastet
  • 3,5 spl Worcesteri kastet
  • 3 spl ketšupit
  • 1 spl sinepit (Põltsamaa kange)
  • 1,5 spl mett
  • 2 spl suhkrut

Kartulid

  • 1 kg värskeid kartuleid
  • tilli
  • võid

Valmistamine:

Lõika ribid väiksemateks tükkideks - nii, et oleks hea näpu vahel hoida.

Pane ribid koos teiste marinaadi koostisosadega ahjupotti ja lase 160 kraadi juures 1,5­–2 tundi küpseda.

Samal ajal valmista glasuur ­– selleks sega potis kokku kõik koostisosad ja lase keema tõusta. Seejärel vähenda kuumust ja lase umbes 15­–20 minutit vaiksel tulel keeta.

Pärast 1,5­–2 tunni möödumist lao ribid ahjuplaadile ja pintselda glasuuriga.

Tõsta ahju temperatuur 200 kraadini ja lase ribidel ligikaudu 10 minutit küpseda.

Seejärel tõsta ribid ahjust välja, keera teistpidi, pintselda glasuuriga ja tõsta uuesti umbes 10 minutiks ahju. Korda tegevust 6­–8 korda kuni ribid on meeldivalt pruuniks küpsenud.

Kartulite valmistamiseks keeda kartulid pehmeks ning seejärel prae või ja tilliga pannil kuldseks.

Osale FreshGO retseptivõistlusel «Minu parim retsept»

«Minu parim retsept» on FreshGO e-toidupoe korraldatav retseptivõistlus. Konkursi peaauhinnaks on ühiskokkamine koos Anni Arroga, millest ilmub ka videolugu ning mahukas artikkel Postimehes. Rahva lemmiku retsepti autorit premeeritakse 150€ FreshGO krediidiga ning teisi ootavad mitmed magusad üllatusauhinnad. Võistlus kestab 31. juulini ja oma retsepti saab sisestada SIIN.

Copy
Tagasi üles