Häire Nordica lennukis võis põhjustada kemikaalide põleng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica
Nordica Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Juuni alguses suitsuanduri signaali tõttu katkenud Nordica lennu, mis oli suundumas Tallinnast Amsterdami, häire põhjuseks võis olla mootorisse jäänud pesukemikaalide süttimine.

Juuni alguses Tallinnast Hollandisse Amsterdami suunduma pidanud Nordica lennuk katkestas hoovõtu ja lennufirma esindaja teatel reageeris kapten tagumise tualeti suitsuanduri signaalile.


«Viiendal juunil Nordica lennukiga Tallinnas aset leidnud juhtumi uurimine pole veel kaugeltki lõppenud, kuid esialgsetel andmetel võis olla tegemist pesust mootorisse sinna jäänud kemikaalide põlemisest tekkinud suitsuga, mis tungis lennuki stardimomendil mööda ventilatsioonisüsteemi salongi ja kabiini,» ütles BNS-ile Nordica pressiesindaja.

Suitsuandurite antud häire tõttu katkestasid lennuki piloodid hoovõtu ning evakueerisid reisijad lennukist. «Protseduuri kohaselt peab lennukite hooldusfirma pärast igat mootoripesu kemikaalid täispööretel välja põletama enne, kui lennumasin taas reisijaid vedada võib,» selgitas pressiesindaja. Ta lisas, et juhtunu uurimine võib kesta veel mitu kuud.

Pressiesindaja sõnul selgitab uurimine kindlasti välja kõik juhtunu üksikasjad ja seetõttu pole praegu võimalik veel lõplikke järeldusi teha. 

Lennuki CRJ900 pardal olnud 42 reisijat viidi bussiga tagasi terminali. Lisaks oli lennuki pardal ka neli meeskonnaliiget. Reisijate evakuatsiooni käigus sai lennumasin väiksemaid vigastusi. Reisijad viidi sihtkohta asenduslennukiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles