Lennusaatjatel on suurem tõenäosus haigestuda just sellesse tõppe

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vladimir Barabanov / TASS / Scanpix

Harvardi ülikooli teadlaste tehtud uuringus selgus, et lennusaatjatel on suurem tõenäosus haigestuda erinevatesse vähkkasvaja tüüpidesse. 

Ameerika Ühendriikides asuva Harvardi ülikoolis läbi viidud uuringus tuli välja, et USA lennukimeeskondade töötajatel on ülejäänud riigi elanikkonnast kõrgem risk haigestuda mõningatesse vähitüüpidesse, kirjutas Travel and Leisure. Uuringus osales üle 5000 USA lennusaatja ning 15 protsenti neist ütles, neil on kunagi vähk diagnoositud. See protsent on suurem osakaal kui ülejäänud elanikkonnal. 

Harvardi teadlaste sõnul selgus uuringus, et lisaks kõrgemale riskile vähidiagnoosi saada, suureneb risk ka lennikis töötamise ajaga. Iga viie aastaga suureneb risk haigestuda nahavähki ning rinnavähki naistel, kellel ei ole kunagi lapsi olnud või on kolm last ja rohkem. 

Uuringu vastutava koostaja Irina Mordukhovichi sõnul on tulemused üllatavad arvestades, kui vähe on uuritud sihtgrupis ülekaalulisi või suitsetajaid. Mordukhovich ütles, et lennusaatja töö ei suurenda küll enda olemuselt riski vähki haigestuda, aga lennukis töötamisel puututakse lennukikabiinis kokku erinevate kantserogeenidega ja keemiliste saasteainetega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles