Ühe populaarseima lennujaama laiendusplaan ajas inimesed marru

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toby Melville / Reuters / Scanpix

Suurbritannia parlamendihääletusel kiideti heaks ettepanek laiendada Lääne-Londonis asuvat Heathrow’ lennujaama, millega saaks lennujaamast maailma suurima lennuliiklusega lennujaam. 

Suurbritannia parlament võttis vastu otsuse ehitada Heathrow’ lennujaama kolmas lennurada, kirjutas CNN. Ettepaneku kohaselt kasvaks Heathrow’ reisijate arv aastas 80 miljonilt 2030. aastaks 110 miljonile, mis teeks sellest praeguse statistika kohaselt reisijate arvu poolest maailma suurima lennujaama. 

Debatt selle üle, kuidas Suurbritannia lennuliiklust edendada, on kestnud ligi kümme aastat. Heathrow’ lennujaama laiendamisega soovitakse hüvitada majanduslikud kahjud, mis tulenevad Suurbritannia lahkumisega Euroopa Liidust. Paljud britid on aga lennujaama laiendamise vastu.

Suurbritannia survegrupid on juba kaua väitnud, et lennujaama suurendamine ja lennuliikluse tihendamine kahjustab sealset keskkonda ja mõjub halvasti Heathrow’ läheduses elavatele inimestele. 

Uus lennuväli ehitatakse üle Londoni tihedaima liiklusega ringtee ja ligi 750 kodumaja võidakse ehitustööde jaoks maha võtta Heathrow’ lennujaama ümbruses Longfordis, Sipsonis ja Harmondsworthis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles