Lennuk tegi mootoririkke tõttu hädamaandumise

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Uus-Meremaal tegi lennuk, mille pardal oli 71 reisijat ja 4 lennuki meeskonna liiget, hädamaandumise, sest lennuki üks mootoritest süttis põlema. 

Uus-Meremaa põhjaosa idarannikul asuvas Napieri lennujaamas hädamaandumise teinud lennufirma Air New Zealand lennuk maandus turvaliselt, kui oli lennujaama kohal ringelnud. Probleem lennuki mootoriga algas kümme minutit pärast lennuki õhku tõusmist Napieri lennujaamast, kirjutas nzherald.co.nz. 

Uus-Meremaa tulekahju- ja avariteenistuse esindaja sõnul ei saanud keegi 71 reisijast viga, kirjutas news.com.au.  

Air New Zealand pressiesindaja sõnul oli juhtumi põhjuseks kütuse ebaühtlane põlemine, mis segas mootori töötamist. «Selliseid rikkeid võib tekkida tihti ka autodega,» ütles lennujaama pressiesindaja. Pressiesindaja sõnul on piloodid sellisteks juhtumiteks välja koolitatud ning ja oskavad opereerida ka ühe mootoriga. 

Napieri linna kohalik elanik ütles, et märkas lennukit veidralt õhus ringi liikumas ja lennuki ümber oli näha ka suitsu. 

Pardal viibinud reisija Stacey Smithi sõnul, kes istus lennukis vasakpoolse mootori lähedal, hakkas lennuk vibreerima ja näha oli leeke. Smithi sõnul ei olnud ta lennukis viibides hirmul. 

Lennukis olnud reisija Nicholas Chang ütles, et lennuki meeskond oli suurepärane. «Nad palusid meil jääda rahulikuks». Changi sõnul selgitati reisijatele, mis oli juhtunud, ning öeldi, et lennuk on võimeline maanduma turvaliselt ka ühe mootoriga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles