2 põhjust, miks ei tasuks Islandile minna (ja kuhu minna selle asemel)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seljalandsfossi juga Islandil
Seljalandsfossi juga Islandil Foto: Pixabay

Neil päevil tundub, et Island on kõigi unelmate sihtkoht. Ei saa võtta lahti Instagramigi, kui juba hüppab sulle ette kellegi Islandi-puhkuse pilt.

Maailmas on aga nii palju imelisi paiku ning Islandi-sugused sihtkohad, mis on viimastel aastatel ülipopulaarseks saanud, on tegelikult turistidemassiga hätta jäämas. News.com.au toob välja põhjuseid, miks ei tasuks Islandile minna ning kuhu minna selle asemel.

  1. Ära ole osa ülerahvastatuse probleemist.
  2. Peale selle, et maastik on kohati Islandil pärit justkui teiselt planeedilt, jääb sind närima ilmselt tunne, et oled vaid osa Islandi turistidehordist ning, mis veel hulle, jätad oma hävitava ökoloogilise jalajälje sellele samale maastikule, mida imetlema tulid.

Selle asemel võiksid sa hoopis võtta sihiks Jaapani Alpid – sealsed külakesed on imelised, kuid kohati isegi inimtühjad. Need asuvad Tokyost nelja ja poole tunni pikkuse rongisõidu kaugusel Tokyost. Jah, seal pole küll siniseid laguune, kuid on küllalt Jaapani looduslikke kuumaveeallikaid, kus liguneda.

Pealegi on seal miskit, mida sa juba Islandil ei kohta: Jaapani lumeahvid, kes armastavad samuti soojas vees hullata.

Takayama küla, millele sageli viidatakse kui Väikesele Kyotole, on tuntud oma hästi säilinud ajalooliste hoonete tõttu. Talvel on see ideaalne sihtkoht suusatajatele, sügisel saab seal aga imetleda looduse värvide mängu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles