Kabli Päikeseloojangu festivalil astub üles üks eredamaid Eesti pianiste

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabli Päikeseloojangu festival 2012. aastal
Kabli Päikeseloojangu festival 2012. aastal Foto: URMAS TAUL / PRNPM/EMF/scanpix

Kabli Päikeseloojangu festival rõõmustab suvepuhkajaid idüllilistes rannakülades Lõuna-Pärnumaal juba üheteistkümnendat korda. Tänavu alustatakse 29. juunil, mil laulja Maarja Sukles ja džässkitarrist Anna Regina Kalk ühendavad üheks õhtuks Häädemeeste ja Pariisi taeva kontserdiga «Pariisi taeva all – õhtu muusikaga». Publiku ette tuuakse prantsus- ja eestikeelset muusikat omanäolistes seadetes.

Festivali teine kontsert leiab aset pühapäeval 1. juulil samuti Häädemeestel. Johan Randvere ja Evelin Samuel-Randvere kontsert «Lauljaks kasvamise teekond» toimub Johani vanaisa õuel, kus pianist on veetnud oma lapsepõlve. Laulude vahele on Randvere lubanud rääkida värvikaid ja lustakaid lugusid oma vanavanematest ja armsatest mälestustest Häädemeestel. Duo Randvere-Samuel-Randvere on kooslus, kus kohtuvad klassikaline klaver, pop-laulja hääl, vahetu improvisatsioon ning siiras rõõm muusikast.

Johan Randvere on üks eredamaid oma põlvkonna pianiste, kes on hiljuti esinenud nii Carnegie Hallis kui Moskva Konservatooriumi suures saalis – maailma hinnatuimates kontserdisaalides. Ta on võitnud mitmeid rahvusvahelisi konkursse ning saanud Noor Muusik 2014 tiitli.

Kabli Päikeseloojangu festival kestab 2018. aastal koguni kuus nädalat järjest ning viimane sündmus leiab aset 5. augustil. Publikuni jõuab pea igal juulikuu päeval erinevates paikades Häädemeestel, Jaagupis, Kablis, Iklas ja mujal üle kolmekümne kontserdi, teatrietenduse, filmi, vestlusõhtu, ekskursiooni jpm.

Lisaks nimetatutele astuvad kuue nädala jooksul üles InBoiler, šamaan Anu Pahka, Mick Pedaja, Jarek Kasar, Curly Strings, Riho Sibul, Ivo Linna, Jäääär, Vladislav Koržets, Leelo Tungal, Kiur Aarma, Tiit Pruuli, Inga ja Toomas Lunge, Jäääär jpt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles