17 kasulikku veebilehte neile, kes tahavad soodsalt reisida

Kati Voomets
, rahaasjade teabekeskuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Ilmselt on meil kõigil vähemalt üks sõber, kes räägib, kuidas ta sisuliselt olematu raha eest endale lennukipileteid soetab. Kui järgmisel korral tahad olla ise see, kes ahvatleva reisipakkumise lukku paneb, siis on see artikkel mõeldud just sulle.

Populaarses Facebooki säästugrupis #Kogumispäevik otsitakse juunikuus erinevaid võimalusi, kuidas võimalikult kuluefektiivselt reisida. Grupi liikmed on nimetanud kasulikke lehekülgi, mida võiks soodsate reiside kokkupanemiseks kasutusele võtta.

Eelkõige on lingid kasulikud neile, kes armastavad oma reisi ise kokku panna. Niimoodi tuleb reis tihtipeale lausa kordades soodsam kui reisibüroo poolt pakutav.

Enne lennupakkumiste juurde liikumist tasuks kaardistada riigid, kuhu on soov minna. Seejärel oleks hea kasutada www.numbeo.com lehekülge, kus on võimalik võrrelda erinevate linnade hinnatasemeid. Tark oleks uurida, kui palju maksab sihtpunktis näiteks majutus, transport ja toit ja seejärel otsustada, kas soodne pakkumine tuleb ka kokkuvõttes soodne või pigem mitte. Reisipileteid ei soovitata hetkeemotsioonide ajel osta, pigem võiks teha kaalutletud otsuse.

Lennupakkumised

Lennupileteid ostke/otsige alati veebrilehitsejas kasutades incognito mode'i . Nii ei tule küpsised kaasa ja hinnad on odavamad.

Kui on kindel lennupilet silma jäänud, aga selle hind tundub võrdlemisi krõbe, siis www.airhint.com on hea vahend lennupileti hinna jälgimiseks, sest see saadab meili vaid siis, kui hind muutub. Boonusena tuleb kaasa ka soovitus, mis ütleb, kas peaks selle hinnaga pileti ostma või ootama.

Kes soovib eesti keeles saada infot välkpakkumistest, siis soovitatakse vaadata www.trip.ee või www.reisidiilid.ee lehekülge. Esimeses on lausa eraldi rubriik, kus on toodud välja soodsad lennupakkumised.

Soodsaid viimase hetke lennupakkumisi leiab ka näiteks soomekeelselt www.rantapallo.fi või www.lentodiilit.fi leheküljelt. Odavlennufirmade pakkumised koondab väga mugavalt ka www.azair.eu lehekülg, mille muudab eriti kasulikuks see, et saab piiritleda lennuperioodi ning kohad ning lehekülg ise paneb odavlennufirmade pakkumised kokku. Lisaks soovitatakse www.kiwi.com lehekülge.

Hotellid ja transpordivahendid

Neile, kes otsivad reisipakettide ja hotellide pakkumisi, soovitatakse www.holidaypirates.com veebilehte. Tasub aga silmas pidada, et sealsed pakkumised ei ole üldjuhul algusega Eestist.

Soodsat alternatiivi hotellidele pakub www.airbnb.com. Kes aga soovib hotellis ööbida, siis soovitatakse www.alpharooms.com lehekülge, kus leiab lisaks hotellidele ka reisipakettide pakkumisi. Tänu sellele leheküljele on nii mõnigi säästnud 30 protsenti algselt planeeritud kuludest.

Kes  aga otsib soodsaid bussi- või rongipiletid, sellele soovitatakse www.wanderu.com, www.goeuro.co.uk ja shop.global.flixibus.com lehekülgi. Eriti hea uudis on aga kuni 18-aastastele noortele, kes saavad kuni 26. juunini taotleda tasuta Euroopa rongipassi aadressilt https://europa.eu/youth/discovereu.

Autoga reisijad saavad soodsalt auto rentida aga www.rentalcars.com või economycarrentals.com leheküljelt.

Kui soovid veel kasulikke nõuandeid, kuidas säästlikumalt elada, reisida ja puhata, siis liitu Kogumispäevikuga!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles