«Minu parim retsept» võistlustöö: sidruni-toorjuustukook

FreshGO
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: FreshGO

E-toidupoe FreshGO retseptivõistluse «Minu parim retsept» järgmise osaleja mõnus hapukas toorjuustukook valmib ilma küpsetamata ning on jõukohane kõigile magusasõpradele.

Retsepti autor on 28-aastane Annmari, kes töötab intensiivravi osakonnas õena ja armastab sporti. Kui teda parasjagu väljas liikumas, rulluisutamas, jooksmas või motikaga ringi kimamas pole, siis valmistab ta just seda maitsvat sidruni-toorjuustukooki.

Koostisosad

Telli kõik koostisosad vaid 10,69€ eest FreshGO e-poest koju SIIT.

Põhi

  • 150 g võid
  • 3/d pakki Digestive küpsiseid
  • 1-2 spl kaneeli
  • 1-3 spl piparkoogi maitseainet

Täidis

  • 3-5 värskelt pressitud sidruni mahl
  • 400 g Merevaigu sulatatud juustu
  • 200 ml kondenspiima (suhkruga)
  • 100 ml vahustatud vahukoort

Kaunistuseks

  • riivitud sidrun

Valmistamine

Sulata või ja lase sellel jahtuda kuni küpsiseid purustad. Mina teen seda käsitsi, aga kellel aega vähem ja tuju pole, siis kasuta blenderit. Mida rohkem küpsiseid, seda paksem põhi - mina kasutan 26 cm koogivormi korral umbes 80% pakist.

Sega purustatud küpsistele juurde oma maitse järgi piparkoogi maitseaine. Kui seda ei ole saada, siis tee segu ise: sega kokku kaneel, muskaat, kardemon. Mina armastan kaneeli ja raputan seda vaba käega, aga sulle, kes sa seda retsepti esimest korda teed, annan soovituse panna 1-2 spl kaneeli, natukene riivitud muskaati ning kaks hakitud kardemoniseemet.

Viimasena lisa sulatatud või ja sega põhi ühtlaseks massiks. Saadud põhi peaks olema lihtsasti vormi sisse surutav. Mina jätan mõned suuremad küpsisetükid ka põhja, et oleks huvitavam tekstuur. Kata põhi pealt fooliumiga ja pane sügavkülma jahtuma.

NB! Kõik põhja jaoks vaja minevad ained võiksid olla toasoojad, ainult vahukoor vahusta külmalt.

Sega merevaik ja kondenspiim ühtlaseks, lisa juurde sidrunimahl, maitse näpu või lusikaga - kui tahad hapumat, pigista juurde veel sidruneid. Sega kuni kreem on ühtlane. Viimasena lisa vahustatud vahukoor.

Võta külmas olnud põhi välja ja vala täidis peale. Riivi kaunistuseks koogile sidrunikoort.

Jäta kuni serveerimiseni külma.

Hoiatus! Kook läheb ajaga ainult paremaks!

Osale FreshGO retseptivõistlusel «Minu parim retsept»

«Minu parim retsept» on FreshGO e-toidupoe korraldatav retseptivõistlus. Konkursi peaauhinnaks on ühiskokkamine koos Anni Arroga, millest ilmub ka videolugu ning mahukas artikkel Postimehes. Rahva lemmiku retsepti autorit premeeritakse 150€ FreshGO krediidiga ning teisi ootavad mitmed magusad üllatusauhinnad. Võistlus kestab 31. juulini ja oma retsepti saab sisestada SIIN.

Copy
Tagasi üles