Kogenud automatkaja soovitab: need on 7 mõnusat linnalähedast lõkkekohta!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõigi mugavustega laagriplats Kalmeojal.
Kõigi mugavustega laagriplats Kalmeojal. Foto: Väino Laisaar

Linnalähedus on väga suhteline mõiste. Mõnele on kauge ka linna teine serv. Mõne jaoks algab kauge sealt, kuhu silmad ei ulatu. Teistel on aga kaugusest oma arusaam ning hea koha leidmiseks kannatab ka kaugemale sõita. Leppigem siis siinkohal nii kokku, et jääme pealinnast enam-vähem 50-60 km raadiusesse.

Kalmeojal on kogu mõnusa õhtu veetmiseks vajalik taristu olemas ja sinna viib ka tee. Viru raba lähedal asuv lõkkekoht sobib RMK Oandu-Aegviidu-Ikla matkatee läbijaile. Lisaks jääb sealt vaid paari kiviviske kaugusele kaunis Viru raba oma igati toreda laudtee ja vaatetorniga. Kasutamiseks on varjualune, kaks avatud lõkkeaset grillrestiga, kaetud lõkkease grillrestiga, katusealusega laud-pingid, puukuur ja käimla. Parklasse mahub kümmekond autot.

Metsanurme lõkkekoht asub siinsamas Tallinna lähedal, Saku ja Kiisa vahel, Metsanurme külas Keila jõe kaldal. See on üks veidi nurgatagune koht, kust kulgevad läbi Metsanurme-Üksnurme ajaloo- ja loodusõpperada ning Peraküla-Aegviidu-Ähijärve matkatee.

Suurel katusealusel, mille alla mahub vabalt istuma kümmekond inimest, puuduvad mõned katuselauad ning suurema vihma korral võib sealt pahinal vett läbi tulla. Kuival ajal on seal aga igati mõnus istuda. Platsil on kaks suurt kaablirullidest lauda, kolmnurkne puukuuriga kokku ehitatud sooja vahtplastist prill-lauaga metsakemps ning kolm enam-vähem isetekkelist lõkkeaset. Peamine (kohe katusealuse ees asuv) lõkkeplats kütab mõnusalt soojaks ka katusealuse.

Paunküla lõkkekoht asub Koselt veidi maad Ardu poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles