Tuntud reisikirjanik: Aafrika ootab uut vallutajat

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Paul Theroux / Facebook

Kaasaegse reisikikirjanduse üks tuntumaid autoreid, ameerika kirjanik Paul Theroux räägib, mis teda reisimise juures võlub.

77-aastase Therouxi sõnul on reisimine ja sellest kirjutamine taevalik. Paik, mis andis mehele eluaegse kire reisimise vastu, on Aafrika, kirjutas BBC. Kui Theroux 1963. aastal Ameerika Ühendriikidest Aafrikasse lahkus, lootis ta kohata uusi inimesi, kes aja jooksul sõpradeks kujunevad, õppida ära uus keel, leida endas kirg seiklemise vastu ja avastada üksinda reisides tundmatuid paikasid.

Aafrika juures võlus Therouxi selle tühjus, metsikud paigad ja isoleeritud kohad, nagu Kongo. Therouxi sõnul on mitmed paigad Aafrikas tänapäevalgi ohtlikud ning neid ei külastata seetõttu.

«Aafrikas on palju kohti, mis on aga unustatud või tähelepanuta jäänud, ootamas uut vallutajat,» ütles Theroux. «Aafrika on tänapäeval muutunud, ja seda olen ka mina ning maailm. Kirjanikud jälgivad maailmas toimuvaid muutusi, ning nii jagub neil alati ainest, millest kirjutada.»


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles