Ei mingit napsu lennu ajal! Uus lennufirma plaanib keelustada alkoholi

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Leo Lintang / PantherMedia / Leo Lintang/Scanpix

Ettevõtja Kazi Shafiqur Rahman plaanib luua Suurbritannias lennufirma Firnas Airways, mille lendudel ei tohi juua alkoholi, süüa liha ning lennusaatjad peavad kandma väga tagasihoidlikku riietust. 

Maailmas on vähe šariaadi tavasid järgivaid lennufirmasid, kuid 32-aastane Bangladeshist pärit Rahman soovib enda firma, Firnas Airways, Suurbritannias just sellisena rajada, kirjutab The Sun.

Šariaat on islami pühakirjal koraanil põhinev usu- ja moraalinormide kogumik. Selles on kirjas traditsioonilised islamiusu tavad, mille järgi moslemid elavad. Keelatud on näiteks süüa liha, juua alkoholi ja riietuda tuleb väga tagasihoidlikult. Rahmani sõnul leitakse alkoholi pakkumisele lennukis aga asendus. 

Rahmani arvates on Islami tavade ja traditrsioonide mõistmisega suur kommunikatsiooniprobleem. Ettevõtjana tunneb ta aga, et sellise firma rajamine on tema  usuline kohustus. Rahmani sõnul tunneb ta sellise sellise lennufirma algatamise vastu kirge.

«Kui ma midagi teen, siis peab see olema miski, millesse usun ja mida tõesti teha tahan,» ütles Rahman. Ettevõtja on jäänud enda põhimõtetele kindlaks, kuigi ta on saanud plaani kohta palju negatiivset tagasisiet. 

Rahmani peasponsor, lennunduse konsultant John Brayford, kahtles plaani teostatavuses algusest peale. Brayfordi sõnul ei ole ükski alkoholi mitte müüv lennufirma maailmas kuigi edukas. 

Ettevõtja Rahman unistab, et tema firma sõidutaks reisijaid tulevikus Lähis-Idasse, kuid ta peab alustama lühikeste lendudega, et teenida ettevõttele raha ja ka mainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles