Läti noormehe õudustereis: puhkus Küprosel lõppes vanglas (2)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küpros. Pilt on illustratiivne.
Küpros. Pilt on illustratiivne. Foto: Pixabay

26-aastane Riia noormees Janis otsustas kahe sõbraga minna Küprosele puhkusereisile. Vaevalt oskasid nad aga arvata, milliseks õuduste teekonnaks kogu reis kujuneb.

Rus.postimees.ee kirjutab, et reisisellid olid väga teadlikud tõsiasjast, et Küpros jaguneb territoriaalselt kaheks osaks. Janis tahtis näha, milline näeb välja saare põhjapiirkond ning uuris välja, kus asub keeluala, mis hüljati 70ndatel. «Keegi pole seal 40 aastat olnud,» rääkis mees. «Me rentisime auto ja asusime teele. Kohale jõudes nägime, et pole mingeid piirdeaedu. Internetis oli kohast palju pilte, seega arvasime: kui teised seal käia võivad, võime minna ka meie.»

Esialgu ei näinud nad kedagi, kuid pärast mõnda aega ringikondamist nägid tsiviilriietes meest, keda pidasid alguses samuti turistiks. Mees aga lähenes ning hakkas nende peale türgi keeles karjuma.

Seltskond püüdis jõuda tagasi oma auto juurde ja lahkuda, kuid lõpuks pidasid neid Türgi ametivõimud kinni. Neid kuulati üle ja kuigi nad kinnitasid, et on vaid turistid, kes ei tahtnud midagi halba, hakati neid lõpuks spioonideks pidama.

Asi lõppes vangistusega - selgus, et enda teadmata olid nad jõudnud välja Türgi sõjaväebaasi. Tekkis ka keelebarjäär, neilt võeti ära passid ja telefonid, kellelegi helistada ei lubatud ning räägiti, et neid võidakse vangi panna suisa viieks aastaks. Turistid püüdsid nõuda advokaati, kuid seda neile ei lubatud. Lõpuks õnnestus neil abi saada kongikaaslaselt, kes väidetavalt olla maffiasidemetega.

Viie päeva pärast said asjast teada ka turistide lähedased ning kuna üks seltskonnast oli poolakas, nõustus appi tõttama Poola saatkond. Läti saatkond väitnud, et ei saa midagi teha.

Tänu Poola saatkonna sekkumisele sai seltskond vanglast vabaks paar päeva hiljem ning Janis meenutab nüüd juhtunut isegi kerge huumoriga. «Kuid läbielatu pani mind tõeliselt hindama igapäevast rutiini...» lisas ta jutu lõpetuseks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles