Vabaduse edetabel, milles Eesti jääb napilt Lätile-Leedule alla

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Pixabay

Aastaid on olnud Saksamaa pass kadestusväärne ning seda on nimetatud maailma kõige mõjukamaks passiks. Siis võttis esikoha endale Singapur. Nüüd on aga lavale astunud kolmas mõjukas riik.

Firma Henley & Partners on aastaid kogunud andmeid erinevate riikide passide kohta ning on reastanud riigid selle järgi, kellel on kõige mõjukam pass - see tähendab, millise riigi passiga saab kõige rohkematesse riikidesse reisida.

Viisavabalt saab Jaapani passiga reisida 218st riigist 189sse - Saksamaa ja Singapur jäävad mõlemad napilt esikohast ilma, kuna nende puhul on see number 188.

«Varasemalt on Schengeni ala riigid indeksis esikohal olnud, kuid arenenud Aasia riigid on tänu oma tugevatele rahvusvahelistele majandus- ja diplomaatilistele suhetele teinud viimasel ajal suure hüppe,» seisab raportis. Kõige kiirem tõusja on olnud Araabia Ühendemiraadid, vahendab news.com.au.

Siin on riikide esikümme - just nende passidega on võimalik maailmas kõige vabamalt liikuda. Eesti jääb napilt esikümnest välja, skoorides 178 viisavaba riigiga 11. koha, mida me jagame Lichtensteiniga.

1. Jaapan (saab külastada 189 riiki viisavabalt)

2. Saksamaa, Singapur (188)

3. Soome, Prantsusmaa, Itaalia, Lõuna-Korea, Hispaania, Rootsi (187)

4. Austria, Luksemburg, Holland, Norra, Portugal, Ühendkuningriigid, Ameerika Ühendriigid (186)

5. Belgia, Kanada, Taani, Iirimaa, Šveits (185)

6. Kreeka, Austraalia (183)

7. Tšehhi, Malta, Uus-Meremaa (182)

8. Island (181)

9. Ungari, Sloveenia, Malaisia (180)

10. Läti, Leedu, Slovakkia (179)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles