Emirates plaanib lennukitest aknad kaotada (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emiratesi lennuk
Emiratesi lennuk Foto: RAFAEL MARCHANTE / REUTERS/Scanpix

Emirates lennufirma plaanib hakata ehitama lennukeid, kus reisijate parema heaolu tagamiseks pole salongis mitte ühtegi akent. 

Lennukis olles aknast välja vaatamine võib tänu Emiratesi lennukatele plaanidele peagi möödanikuks saada, kirjutas news.com.au.

Päris akende asemel hakkavad lennukis olema virtuaalsed aknad ning lennufirma juhi Tim Clarki sõnul saab videokvaliteet olema nii hea, et näeb suisa parem välja kui palja silmaga aknast välja vaatamine.

«Kas uus lennukite põlvkond lennukeid võiks selle tehnoloogia juures olla täiesti akendeta? Minu arvates pole ühtegi põhjust, miks mitte,» sõnas Clark.

Clarki sõnul saavad lennukid tänu sellele olla kergemad, kiiremini ja kõrgemalt lennata ning vähem kütust kulutada. Samuti on selline disain ka reisijate jaoks ohutum, kuna aknad on lennuki üks nõrgemaid osasid.

Kuna ilma akendeta lennukid ning nende ülevalpidamine oleksid soodsamad, väheneksid tõenäoliselt ka lennupiletite hinnad. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles