Galerii: Rumeenia tänavatel ärkasid mitmekümned kujud ellu

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rumeenia pealinnas Bukarestis toimus möödunud nädalal Elavate kujude festival, kuhu kogunesid kunstnikud ja artistid kaheksast eri riigist.

Ka Tallinna tänavatel on aeg-ajalt näha kujusid, kes pärast mõne eurosendi poetamist ellu ärkavad. Bukaresti tänavatele kogunes festivali raames 64 «elavat» skulptuuri, kirjutas Travel+Leisure.

Näitlejad ja kunstnikud katavad end tugeva grimmiga ning kannavad erilisi riideid, mis jätavad mulje, justkui oleks tegemist kujudega. Inimskulptuurid seisavad seejärel vanalinnas strateegilistes kohtades ning ärkavad ellu ja hakkavad liigutama, kui keegi neile läheneb.

«Loodame tõsta Rumeenia publiku teadlikkust sellisest kunstivormist ning ka selle väärtustamist,» sõnas festivali korraldaja Masca teatri direktor Mihai Malaimare. Ta nentis, et varasemalt peeti elavate kujude tegevust vaid amatööride või kerjuste tööks.

Festival toimub kaheksandat aastat järjest ning on suurim omataoline Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles