Teadlased on hämmelduses: reisija ei tõusnud 17-tunnise lennu ajal kordagi püsti

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: matej kastelic / PantherMedia / Scanpix

Enamik reisijaid tõuseb mitmetunnise lennu ajal ikka paar korda püsti, et tualetti kasutada. Üks mees püsis liikumatult oma kohal aga terve 17-tunnise lennu.

Austraaliast Perthi linnast Londonisse suundunud Qantase lennul oli reisija, kes istus ilma püsti tõusmata oma kohal terve lennu, kirjutas Travel+Leisure.

Uskumatult vastupidava põiega mees on tekitanud Sydney Ülikooli reisijate mugavust uurivates teadlastes aga tõelist imestust.

«Üks asi, mida me ei suutnud uskuda, on see, kui vähe ta liikus. Üks reisijatest astus null sammu,» sõnas professor Stephen Simpson.

Reisijate lennukogemuse mõõtmiseks palutakse vabatahtlikel pikamaalendude ajal kanda monitori, mis mõõdab siis nende ärevuse taset, unerütmi ning nende taastumist ajavahe nihkest. Koos sellega mõõdetakse ka, kui tihti reisijad tualetti külastavad. Kuna kõnealune reisija oli lennu ajal liikumatu, arvasid teadlased esiti suisa, et nende monitor on ehk rikkis.

Kuna tegemist oli äriklassi reisijaga, on võimalik, et tema istekoht oligi nii mugav, et ta ei tundnud vajadust vahepeal püsti tõusta. Samuti pole teada, kui palju ta lennu ajal vedelikku tarbis.

Qantase Perthist Londonisse suunduv lennuk teeb ühe pikema vahepeatusteta lennu maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles