Veneetsia kanalitel hakkab liikuma Hiina politseipatrull

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veneetsia kanalid
Veneetsia kanalid Foto: Benis Arapovic / PantherMedia / Scanpix

Veneetsia kutsus esimest korda Hiina politseinikke linnakese kanaleid ja tänavaid valvama.

Kaks Hiina politseinikku veedavad järgmised kolm nädalat Veneetsia kanalitel patrullides, üheskoos Itaalia politseiga, kirjutas Telegraph.

Erinevalt Itaalia politseinikest ei anta hiinlastele aga relvi, kuna nad ei ole Veneetsias mitte kurjategijate püüdmiseks, vaid hiina turistide aitamiseks.

Kuna hiina turiste, kes ei oska ei inglise ega itaalia keelt tuleb Veneetsiasse üha rohkem, on politseinikud neile abiks kohalikega suhtlemisel. Samuti aitavad politseinikud vältida hiina turistide haneks tõmbamist rahaahnete restoranipidajate poolt.

Lisaks sellele on hiina politseinikud abiks kaasmaalaste suhtluse vahendamisel Itaalia ametivõimudega.

«Itaalia ja Hiina olid suurimad ja pikima elueaga impeeriumid antiikmaailmas,» sõnas üks ohvitseridest, 28-aastane Zhanghai Lin. Ta lisas, et kahe impeeriumi vahelised suhted lõid juba siis head alused kaubanduslikeks ühendusteks ning ka teadmiste vahetuseks, mis on ka täna oluliseks sidemeks ida ja lääne vahel.

Veneetsiasse toodi Hiina politseinikud esimest korda. Varasematel aastatel on Hiina politsei abiks olnud Milaanot ja Roomat külastavatele hiinlastele.

Kui politseinikud kolmapäeval esimest korda tänavatele ilmusid, said neist koheselt vaatamisväärsused. Politseinikega tuli pilte tahtma terve trobikond turiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles