Kelly Sildaru nimi kanti lennukile (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kiviõli Seikluskeskus

Alates tänasest kannab Eesti olümpialootuse Kelly Sildaru nime 21-kohaline Jetstream 31 tüüpi raudlind, mis on aastakümneid truult teeninud Tallinna ja Kärdla lennuliini.

Lennuk on pärast mõningast ümberkujundamist leidnud oma viimase peatuspaiga Kiviõli Seikluskeskuses, Baltikumi kõrgeima suusamäe jalamil. Sealsamas, kus ka Kelly ise aastaid on lumepargis harjutamas käinud.

Kelly nimeline õhusõiduk aga enam lendama ei hakka ning sellest saab hoopis lastele mõeldud põnev mänguala.

«Mõte tuua seikluskeskusesse päris lennuk, oli meil ammu ja ennekõike lõbusa atraktsioonina laste mänguväljakule,» selgitas Kivõli Seikluskeskuse arendaja Janek Maar.

Maar selgitas, et lennukile on plaanis juurde ehitada ka liuväli, et lapsed saaksid lennuki tiivalt alla lasta. 

«Kuna Kelly on siinsamas mäel olnud paljude noorte inspireerija, oleme tema perega heades suhetes, siis küsisimegi viisakalt, kas võime lapsi teenindavale lennukile KELLY AIR nime panna. Noorte motiveerimiseks, et ka nemad oma karjääris võimalikult kõrgele lennata võtaks,» lisas Maar. 

Kelly Sildaru sõnul on tal vaid hea meel, kui saab selliselt kaasa aidata laste ja noorte spordile innustamisele.

Kiviõli Seikluskeskus avatakse 8. juunil ning siis on juba võimalik külastada ka Kelly Air lennukit. Liuväljak peaks valmis saama aga avamisjärgsel nädalal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles