Singapore Airlines alustab peagi maailma pikima lennuga

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Edgar Su / REUTERS/Scanpix

Singapore Airlines teatas, et hakkab alates 11. oktoobrist lendama Singapurist Newarki, millest saab 19-tunnise lennuajaga maailma kõige pikem lend.

Vahemaa Singapurist New Jersey osariigis asuvasse Newarki on 16 700 kilomeetrit. Praegune maailma pikim lend on aga Qatar Airlinesi Doha–Aucklandi liin, mille pikkus on 14 500 kilomeetrit, kirjutas Independent.

Plaanitaval lennul hakatakse pakkuma ainult kvaliteetklassi teenust ehk siis täiesti tavalist turistiklassi ei olegi. On 67 istekohta äriklassis ning 94 kohta premium-tavaklassis. Lennata hakkab saama iga päev. 

Singapore Airlines plaanis seda lendu juba tegelikult ka viis aastat tagasi, kuid loobus siis suurte kulutuste tõttu, mis sellisel lennul neljamootorilise Airbus A340-500 lennuki kütusele kuluvad. Siis otsustas Singapore Airlines sama liini sõita üle Frankfurdi.

Nüüd on aga Singapore Airlines Airbusi esimene ja ainus klient, kes kasutab pikamaaliinidel kütusesäästlikku kaksikmootoriga A350-900ULR lennukit, mis muudab ka uue maailma pikima lennu võimalikuks. Selles lennukis on kõrgemad laed, suuremad aknad, laiem kere ning ka valgustuslahendus, mis peaks ajavaheväsimuse tekkimist vähendama.

Singapore Airlines teatas, et plaanib hiljem avada veel ühe pika lennuliini Singapurist Los Angelesse, kasutades A350-900ULR lennukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles