5 kõige ebatavalisemat paika, kus inimesed endiselt elavad

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xuankong Si tempel
Xuankong Si tempel Foto: roland brack / Panthermedia / Scanpix

Maailmas on mitmeid paiku, kus pole ei wifi ühendust, transpordivahendeid ega tihtipeale ligipääsu puhtale veelegi. Ometi on ka kõige tavatumates paikades oma kogukonnad, kes keerulistele oludele vaatamata oma kodupaika armastavad.

Kõige kummalisemad paigad, kus inimesed siiski elavad, on kokku kogunud Traveller.com.au. Neis elada küll ehk ei tahaks mugava eluga harjunud inimestest keegi, kuid nende paikade külastamine on kindlasti huvitav elamus.

Tonle Sapi hõljuvad külad, Kambodža

Foto: Caro / Christian Kruppa / Scanpix

Kuigi Siem Reapi lähedal järvel asuvad hõljuvad külad on üha rohkem muutumas populaarseks turismiatraktsiooniks, on endiselt terve hulk inimesi, kelle jaoks see paik ongi koduks. Kogu nende elu möödub köitega kokku ühendatud parvedel ja majades ning mitmed neist satuvad harva maismaale.   

Caleta Tortel, Tšiili

Caleta Tortel
Caleta Tortel Foto: Walter Seidl / PantherMedia / Scanpix

Kaugel Lõuna-Tšiilis Patagoonias asub väike isoleeritud linn 320 elanikuga. Caleta Tortelisse ei viinud ligi kümme aastat tagasi isegi mitte ühtegi teed. Arvestades, et linnakese elanikel polnud tol ajal ka mitte ühtegi autot, ei olekski teedest niikuinii erilist kasu olnud. Linnakeses pole ühtegi pubi, restorani ega hotelli. 

Prügilinn Manshiyat Nasser, Egiptus

Manshiyat Nasser
Manshiyat Nasser Foto: Andrey Stenin / RIA Novosti/ Scanpix

Manshiyat Nasser on 60 000 elanikuga linnake Kairo äärealadel, mis on täielikult prügisse mattunud. Manshiyat Nasseri elanikke kutsutakse «zabbaleenideks» või «prügiinimesteks,» kuna nad koguvad Kairo 20 miljoni elaniku toodetud prügi, veavad seda koju ning kasutavad siis paljusid esemeid uuesti. Ükskõik, kuhu selles linnas vaatad- tänavad, majad, kodud, pargid- kõik on kaetud prügiga.

Jaisalmeri kindlus, India

Jaisalmeri kindlus
Jaisalmeri kindlus Foto: Caro / Markus Waechter /Scanpix

India iidses Rahastani osariigis on palju vanu kindlusi, kuid enamik neist on täna vaid lagunevad turistiatraktsioonid. Jaisalmer aga on erinev. Selles vanas kindluses elavad endiselt inimesed ning suursugune hoone on täis elu ja laste naeru. 

Xuankong Si rippuv tempel, Hiina

Xuankong Si tempel
Xuankong Si tempel Foto: roland brack / Panthermedia / Scanpix

Xuankong Si majades elades pead tõeliselt oma ehitajat usaldama. Hooned asuvad siin 75 meetri kõrgusel maapinnast kalju küljes. Kuigi täna elavad Xuankong Si templikompleksis vaid mõned valvurid ja hooldajad, lähevad nad iga õhtu magama teadmisega, et nende elu sõltub 1500 aastat tagasi ehitatud hoone ehitajate oskustest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles