Kõhe atraktsioon: kohvik paneb külastajad kirstu puhkama

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bangkokis asub surmakohvik, kus pakutakse võimalust budistlikku kirstu ronida ja pehmel polstril lamada, samal ajal kui kirstu kaas minutiteks suletakse.

Kummastav kohvik on budistlik projekt surmateadlikkuse tõstmiseks ning kohvikupidajate arvates võivad kolm minutit pimedas kirstus puhkamist elumuutvaks kogemuseks osutuda, kirjutas CNN.

Sellest hoolimata võtab paljudel külastajatel kirst kõhust õõnsaks ning sisse pugeda ei julgetagi.

Bangkoki uus kohvik Kid Mai (tõlkes mõtle uuelt) pakub peale kirstukogemuse ka küpsiseid, kohvi ja jooke nimega «surm» ja «valu». 

 

#มรณานุสติ #kidmai

A post shared by ☃T?a?k? (@t.a.k.ky_pattra) on

«Kui sa oled kirstus, siis ongi tunne, nagu oleksid surnud!» kirjeldas 15-aastane Tammy pärast kirstus olemise kogemust.

«Seal on mugav, aga ma ei suutnud lõõgastuda ega tukastada, sest tundsin, et olen surnud. Surm on see tunne, kui mõtled, et sa kaotad kõik, mis sul täna on. Ja see tunne, et sind pole enam elus ja sa ei näe homme oma ema ja isa,» kirjeldas teismeline. 

Tammy lisas, et see hirmutab teda endiselt ja ta tundis kirstus olles, et ei taha seal enam olla.

Hea lugeja! Kas julgeksid sellist kohvikut külastada ning kirstus surnud mängida?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles