New Yorgis pakutakse ehtsa kullaga kaetud kanatiibu

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @theainsworth

Ainsworth restoraniketi New Yorgi ja New Jersey harudes pakutakse 24-karaadise kullaga kaetud luksuslikke kanatiibu. 

Kanatiibu pakutakse paljude eri katetega, kuid kullatolmuga kaetud vahepala on täiesti esmakordne, kirjutas Lonely Planet.

Luksuslikud kanatiivad kannavad nime Foodgōd 24 Karat Wings ning neid leiab ainult Ainsworthi keti valitud harudes. 

Enne praadimist hoitakse kanatiibu kookosõli, chipotle ja mee marinaadis ning pärast seda raputatakse neile peale ehtsast kullast helbeid. Koos kanatiibadega tuuakse lauda ka gurmee sinihallitusjuustu dipikaste.

Kuna söödav kuld peab olema ülimalt puhas, kasutataksegi kanatiibade katteks kallist 24-karaadist kulda. Võrdluseks, Eestis müüakse enamasti 14-karaadist kulda, prooviga 585. Sellisest kullast on tehtud nii tavalised ehted kui ka pulmasõrmused. 24-karaadine kuld vastab aga proovile 999, mis on kõige hinnalisem, kuna see on ka kõrgeim võimalik kullaproov.

Mis aga selline luksus maksab? Kümme kullaga kaetud kanatiiba saab kätte 45 dollariga (ligi 38 eurot), kuid 50 tiiva paketi eest, mis tuleb koos Armand de Brignac šampusega, tuleb välja käia 1000 dollarit (ligi 854 eurot). 

Ainsworthi esindaja sõnul on iga 50 kanatiiba kaetud kullahulgaga, mille väärtuseks on 200 dollarit (ligi 171 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles