Pingeline video: metsik leopard tikkus turistide autosse

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Aprilli alguses Botswanas Okavangos toimunud safari oleks võinud lõppeda vägagi tõsiste tagajärgedega — turistide sõiduki juurde hiilis leopard, kes neist ühe vastu suurt huvi tundma hakkas.

Videost on näha, kuidas noor leopard auto juurde sammus, end siis tagakäppadele ajas ning turisti jalanõusid nuusutama hakkas. Ühel hetkel pani loom oma käpa mehe jalale ning üks tema teravatest küünistest tekitas veritseva haava. Samal ajal oli taustal kuulda, kuidas giid mehel liikumatuna olla käskis lootuses, et kiskja huvi kaotab. Lõpuks auto käivitati ning mootorimüra peletas leopardi eemale.

National Geographicu kaslaste spetsialist Craig Packer nentis, et ohutusreegleid rikuti karmilt. «Autojuht oleks pidanud masina käivitama kohe, kui loom nähtavale ilmus,» sõnas Packer ja kinnitas, et leopardil läheneda lubamine oli ääretult vastutustundetu. «Kui leopard inimestega ära harjub, saab keegi lõpuks viga ning loom tuleb magama panna,» sõnas ekspert lõpetuseks.

Anonüümseks jääda soovinud turist ütles aga, et ta jälgis vaid giidi käsklusi ning püüdis võimalikult tasaselt paigal olla. Mees leidis ka, et tegelikult polnud leopard nii hirmutav kui videost tunduda võis ja loom ei paistnud kuritahtlik olevat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles